Biblioteca publică din sectorul 5


(Timp estimat pentru citirea acestui articol: 2 min)

Sîmbătă s-a inaugurat biblioteca publică din sectorul 5, în cabinetul de parlamentar al Alinei Gorghiu. Cele aproape 5.000 de volume au fost strînse cam în doi ani. Este un loc cochet, mic dar primitor.

Pe Calea 13 Septembrie, la numărul 201, urci în cabinet, apoi cobori pe o scară îngustă și ajungi într-un loc care parcă nu se află într-una din zonele cu cel mai mare trafic din București. Pare că ești în casa unui prieten care a strîns o mulțime de cărți în viața lui. În mijloc, o masă pe care așteaptă o tablă de șah cu piesele aranjate și o clepsidră.

În cadrul campaniei de colectare a cărților, Alina a organizat și un concurs pentru a găsi un slogan al bibliotecii. Cîștigătorul a fost “Vrei să citești? Aici mă găsești!” și autoarea lui a plecat sîmbătă acasă cu o bicicletă, premiul pus în joc.

 

Noua bibliotecă publică este plină de cărți aflate în bibliografia școlară obligatorie și nu numai. Alina Gorghiu a insistat pe faptul că ar trebui ca profesorii să știe despre acest loc și să-și îndemne elevii să meargă acolo pentru a citi volumele care le trebuie pentru școală. Ea a promis că, dacă va fi pe acolo, nu-i va îndoctrina în nici un fel, ci va discuta cu ei despre Jules Verne. Biblioteca este deschisă de luni pînă vineri, de la 10 la 17.

Ar mai fi loc de un corp sau două de bibliotecă, deci nu aruncați cărțile de prin casă care nu vă mai trebuie, ci donați-le. Ar mai fi nevoie de un sistem de ventilație și de ceva lumini în plus și totul va fi perfect. Eu cred că voi mai trece pe acolo, cînd mi se va face dor de Sadoveanu sau Balzac.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.