Teatru: Somnoroasa aventură, sau trezirea la viață 1


(Timp estimat pentru citirea acestui articol: 2 min)

Articol de Simona Pavel

Ce-ai zice de o căsătorie aranjată? De domeniul trecutului spui? Nu în toate colțurile lumii. Și în mod cert nu pentru mătușa Cleo, care are planuri mari cu Gabriela și cu cardul de credit al domnului Gherman.

Într-un București atemporal, cinci oameni caută fericirea. Ea poate fi dragostea, un dram de nebunie sau un sprijin la bătrânețe. Cert e că toată lumea găsește în Gabriela ceea ce caută. Manolo găsește iubirea, domnul Gherman găsește copilăria, mătușa Cleo și Adolf găsesc o sursă de venit. Cât despre Gabriela, ea este tânără și nu are o idee clară despre ce vrea. Facultate, romantism și o răpire ca-n filmele franco-italiene par de ajuns pentru ea într-un spectacol în care fiecare caută și găsește ce avea deja fix sub nas.

Somnoroasa aventură este o piesă jucată la Teatrul Foarte Mic, despre trezirea la viață. Un joc crescendo al actorilor, personaje care se desfășoară superb în tipologii umane și o morală pentru cei mai practici și mai puțin visători: azi o mobilă, mâine alta va împodobi frumos casa, dar nu va naște în veci iubirea.

O notă personală și subiectivă de final: Cristian Iacob este ca un vulcan în erupție pe scenă în rolul domnului Gherman. Inițial un funcționar docil, timid în fața femeilor, Gherman reușește în încheiere să se vindece. Finalul foarte teatral m-a lăsat ușor în ceață, motiv pentru care vă invit să vedeți spectacolul la Teatrul Foarte Mic și să trageți propriile concluzii.

Text, foto: Simona Pavel

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Un gând despre “Teatru: Somnoroasa aventură, sau trezirea la viață