Creația minimă sau inexistentă 1


(Timp estimat pentru citirea acestui articol: 2 min)

Au început să curgă temele. Studenților li se dau lucruri de făcut: de scris, de citit, de fotografiat, de filmat. Fiecare curs cu cerințele lui, cert este că ar trebui să se creeze în facultate. Există teme obligatorii, există exerciții, există simulări.

Apare iar o întrebare brutală din partea studenților, cînd le enunț tema:

Nu pot aduce ceva deja făcut de mine prin liceu?

Este ca și cum te-ai baza, toată viața, pe doar cîteva creații, din diverse perioade: un desen făcut cu migală în școala generală, un referat la care ai muncit zeci de ore în liceu, cîteva fotografii de cînd ai fost la munte.

Îi încurajez să creeze mereu ceva nou, ceva care nu a mai existat. Nu este nici un pericol în a-ți folosi mintea zilnic, din contra, va funcționa mai bine.

Dragi studenți, și pe această cale vă încurajez să creați!

Sunteți la o facultate de comunicare, asta presupune creație constantă și un efort minim: scrieți, fotografiați, filmați, intrați în discuții, consumați produse culturale.

Același sfat și pentru studenții de la masterat: cursul Scriitura pentru medii digitale presupune să scrii cît mai des, după ce ai băgat la cap ce ți s-a spus la curs și după ce ai cercetat singur surse diverse. Dacă vrei să fii băgat în seamă în viață, leagă cuvintele zilnic pe hîrtie sau pe ecran. Este straniu să întreb la fiecare întîlnire cine are un blog și să nu ridice nimeni mîna.

Sper ca situația să se schimbe pînă la sfîrșitul semestrului vostru. Sau al vieții voastre.

Abonează-te
Anunță-mă cînd apar
guest

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

1 Comment
Inline Feedbacks
View all comments
gadjodillo

finalul e de mare efect!
ale mele moţate dau din cap cu îndîrjire cînd le întreb, citiţi bloguri? citiţi ştiri? ştiţi ce e aia zelist? aţi auzit de web2.0? sînteţi aici sau e doar stafia voastră?!