Naturii nu-i pasă de status-uri 2


(Timp estimat pentru citirea acestui articol: 3 min)

Un fenomen straniu se observă spre sfîrșitul fiecărui an, în zona geografică în care locuim: se face mai frig afară, plouă și ninge, se adună zăpada pe jos, se produce polei, bate vîntul. Ciudat… Oamenii de știință au numit acest fenomen iarna.

Cînd eram mic, la țară, tataia și mamaia se bucurau cînd ningea. Zăpada era plapuma pe care semințele de pe cîmp o așteptau, care le ajuta să germineze. Ninsoarea abundentă, la momentul potrivit, era benefică. Oamenii încă trăiau în cicluri: primăvară, vară, toamnă, iarnă. Fiecare anotimp cu obiceiurile lui, cu programul lui de lucru, cu zile și nopți echilibrate.

Furia orășeanului feisbuchist

Oamenii născuți la oraș sunt enervați de manifestările intempestive ale naturii. Ei ar dori un aparat de aer condiționat care să vegheze peste urbe. Apeși pe buton și faci mai cald. Învîrți potențiometrul și ninge mai rar sau deloc. Împingi maneta și se topește poleiul. Din nefericire, naturii nu-i pasă de noi chiar deloc. Nu ține cont de reducerile de primăvară de la H&M și nici de faptul că vrem să ieșim cu mașina iarna. Ea nu vrea decît să-și facă treaba, dacă se poate în liniște, fără văicăreala noastră.

Iarna ninge și e frig. Uneori se produce polei. Din cînd în cînd, bate vîntul tare. Da, așa e iarna. Omul de oraș modern se simte dator să protesteze prin social media, ca un țipăt de disperare. Status-ul prin care omul modern se plînge de condițiile atmosferice demonstrează o anumită lipsă de adaptare la mediu, dar și abandonarea contactului cu natura. Lipsa ciclurilor, lipsa ritmului vieții ne transformă din ființe biologice, active, în simple accesorii ale planetei, de care aceasta, în fond, se poate lipsi, din moment ce funcționează bine mersi fără noi.

Status-uri culese de pe Facebook

„Cold. Fever. Headache. Bleh.”

„patinaj artistic pe strazile capitalei…”

„In dimineata asta suntem fortati sa facem patinaj artistic – toata Capitala e un mare patinoar. De s-ar transforma la fel de usor si intr-un oras plin de piste… :)”

„Bună dimineaţa! Grijă la polei… Fără figuri de patinaj pe drumul spre serviciu! Doar nu vreţi să îi luaţi pâinea de la gură lui Evgheni Pluşenko :)”

„Mamaaaaa ce polei eeee.”

„Sunt ca un pinguin pe trotuar….si in centrul vechi pavajul e mult mai alunecos”

„Iceee — at La nea Gigi :)”

„Datorita minunatelor conditii meteo, cand am iesit de dimineata din casa am executat dansul paianjenului pe role. Not fun. Not fun at all.”

„Neaţa! Mâna sus cui îi e dor de vară!”

„Să fie vară, să fie cald, să fie liniște!”

„Trecand peste problemele pe care le creaza zapada de afara, ninge ca-n povesti si e superb!”

„Mai, dar ce fulgi mari :)”

„ninge, ninge ca-n poveste! ce ma enerveaza!”

„Sa ies… sa nu ies…”


Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

2 gânduri despre “Naturii nu-i pasă de status-uri