Clubul de lectură NEMIRA, prima ediție 3


(Timp estimat pentru citirea acestui articol: 2 min)

N-am apucat să schimb două vorbe cu Carmen Albișteanu, că Ana Nicolau și Evelina Cățoi au și dat drumul discuțiilor la prima ediție a Clubului de lectură NEMIRA. Etajul pub-ului Energiea părea neîncăpător pentru cei aproximativ 40 de oameni care se înscriseseră online pentru participare.

Oamenii erau împărțiți în două tabere de scaune, între care fusese lăsat un mic culoar de trecere. Parcă erau casele Lannister și Stark, cu Drumul Regelui între ele. Sau poate era doar o impresie, avînd în vedere că locul era tapetat cu postere și simboluri din Urzeala tronurilor.

Cartea lui George R.R. Martin și filmul produs de HBO (am aflat că în România s-a piratat cel mai mult din lume) au fost subiectul clubului de aseară. Nu mă așteptam să fie fani atît de înfocați ai creațiilor respective, care să știe răspunsuri la întrebări de detaliu în cadrul concursurilor. S-au cîștigat afișe, insigne, jocuri, s-a rîs mult, s-a discutat pe perechi, pe bisericuțe și în public.

[nggallery id=54]

Am zis și eu și Carmen vreo două vorbe despre carte, despre film, despre bărbosul autor american și despre dark fantasy. Am stat pe canapeluțele noastre și am mai discutat, la fel cum au făcut și scriitorii Marian Truță și Oliviu Crâznic, cu ochii ațintiți pe participanții care se străduiau să identifice pe hărți mulțimea de case și grupări din Urzeala Tronurilor.

M-am întors acasă cu insigna Lannister în piept, cu un pachet de… cărți, evident, dar și cu o impresie de bine. Aștept cu drag întîlnirea pe aprilie a Clubului de lectură NEMIRA, cînd cartea vedetă este primul volum Dune de Frank Herbert. La mulți ani, Clubule NEMIRA!

Dacă mai dați o raită pe acest blog, vedeți că voi pune la bătaie prima carte din serie, contra unui răspuns inteligent/amuzant. Fiți pe fază!

Despre, la alții:

Dragoș Butuzea

Blog-ul NEMIRA


Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

3 gânduri despre “Clubul de lectură NEMIRA, prima ediție

  • Dragoi Cristina

    Ce frumos! Îmi pare rău că nu locuiesc mai aproape! Mi-ar fi făcut, mi-ar face o deosebită plăcere și onoare să particip la un asemenea eveniment! Avem și noi un club de lectura(înființat anul 2012) săptămânal, cu titluri și volume de neuitat. Întâlnirile au loc la o ceainărie, un ambient grozav pentru o activitate del genere.