E-BOOK The Edge of Hope – Alina Popescu 1


(Timp estimat pentru citirea acestui articol: 2 min)

Alexa din cartea The Edge of Hope este o femeie puternică dar sensibilă în același timp. Încearcă să scape de fantoma unei dezamăgiri în dragoste și scrie o carte. Îl cunoaște pe Anthony și află că el este mai mult decît pare. Apoi se apropie de Louis și este dezamăgită din nou de amîndoi. Scena trecerii prin portal din finalul cărții sugerează o nouă schimbare a Alexei, despre care vom afla probabil în cartea a doua din trilogia Bad Blood de Alina Popescu.

Într-o piață în care cărțile cu vampiri și ființe supranaturale nu prea mai aduc surprize, Alina Popescu lucrează mult la două aspecte care pot face diferența: personajele și dialogurile. Nu se poate să nu-ți rămînă în minte Alexa, personajul principal din acest e-book și sigur vei fi uimit de dialogurile bogate și pline de esență. Comparativ cu aceste două aspecte, acțiunea pare mai puțin importantă, dar ea este cea care potențează profilul personajelor și dă naștere dialogurilor.

Este clar că o mare parte din personalitatea autoarei se regăsește în personajul Alexa. Bănuiesc că, în mod similar, unele experiențe ale Alinei Popescu sunt și cele ale Alexei. Asta conferă autenticitate poveștii care se desfășoară în Malta, Olanda, Cehia. Mi-a făcut plăcere să parcurg textul mai ales pentru că o cunosc pe Alina și asta m-a făcut să înțeleg mai bine unele trăiri ale Alexei și unele situații.

E-book-ul s-a lansat la începutul lunii și este de vînzare la:

O româncă scrie în engleză o carte care abordează tematici des întîlnite pe piața literară internațională. Dar autoarea reușește să se distanțeze puțin de restul cărților cu vampiri și sînge prin unele tușe de cultură locală, printr-un personaj principal surprinzător de puternic și printr-o abordare oarecum metodică a acțiunii. Deși uneori pare că acțiunea trenează, nu te plictisești datorită personajelor fascinante și imprevizibile. Vă îndemn să puneți mîna pe carte, pentru că veți regăsi în ea o perspectivă interesantă asupra imaginatei lumi ascunse a supranaturalului și o poveste vibrantă spusă în engleză de o autoare născută și crescută pe plaiurile mioritice.


Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Un gând despre “E-BOOK The Edge of Hope – Alina Popescu