Am văzut trei filme 2


(Timp estimat pentru citirea acestui articol: 1 min)

Snowpiercer (2014)

  

O distopie în care un tren supertehnologizat face neîntrerupt înconjurul unei Terre dominate de frig, în urma unei încercări eșuate de a ne salva de la încălzirea globală. În tren – supraviețuitori din toate clasele sociale. Imagini puternice, efecte speciale excelente, dar violență în exces. Vlad Ivanov are o singură replică („No bullets?“), dar bate mult. Ia uitați aici.


Under the Skin (2013)

  

O tipă care agață bărbați pe stradă îi duce într-o casă părăsită pentru a-i abandona: iată rezumatul unei metafore cinematografice. Încercînd să cunoască tot mai mulți bărbați, femeia ajunge să se cunoască pe sine, schimbîndu-și pielea și conștiința. A se vedea cu lumina aprinsă. Ia uitați aici.


The Interview (2014)

  

O alegorie amuzantă despre un interviu pe care o echipă de doi oameni de televiziune are ocazia să-l ia liderului nord-coreean. Prilej de stereotipuri americane, aluzii sexuale și momente de tip „Happy“. Ia uitați aici.

::: Seria Am văzut trei filme :::

Abonează-te
Anunță-mă cînd apar
guest

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

2 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
G3ordan

Asta e critica promisa? :) https://www.cyberculture.ro/blog/2014/11/06/am-vazut-trei-filme-46/#comment-21448
Deci filmul trebuie luat ca o metafora? Si cam ce reprezentau atunci cadrele alea lungi, dintr-o bucata (ca la Porumboiu) in care nu se intampla nimic?

krossfire

Snowpiercer mi s-a parut excelent, motiv pentru care m-am incruntat cand am aflat ca nu va rula in cinematografele romanesti. The Interview este exagerat din toate punctele de vedere, dar fix asa si trebuia sa fie, avand in vedere contextul lansarii lui si contextul international pe care il critica.