De Earth Hour, și Buzăul stinge lumina o oră


(Timp estimat pentru citirea acestui articol: 2 min)

ACTUALIZARE

Din cauza condițiilor meteo nefavorabile, evenimentul din Buzău s-a anulat. 


Anul trecut, nu eram prin oraș, dar acum doi ani am fost în Piața Dacia, să văd cum arată Palatul Comunal cufundat în întuneric. Pe un frig îndrăzneț, am filmat cîteva zeci de tineri care au marcat simbolic Ora Pămîntului, momentul în care stingem luminile puțin.

Cu ocazia acțiunii globale Earth Hour 2015, Junior Chamber International Buzău dorește să implice comunitatea buzoiană într-o acțiune simbolică, ce are ca scop sensibilizarea oamenilor în legătură cu schimbările climatice. Luminile interioare și exterioare ale Palatului Comunal vor fi stinse între 20:30 și 21:30, în 28 martie 2015.

Participanții vor realiza simbolul 60+ din lumânări și vor asista la un concert acustic. Buzoienii interesați sunt așteptați în Piața Dacia începând cu ora 20:00 și sunt invitați să aducă lumânări pastilă sau candele.

Urmărește pagina oficială de Facebook a Earth Hour Buzău și alătură-te evenimentului dedicat.

Earth Hour este un eveniment internațional, organizat în ultima sâmbătă a lunii martie a fiecărui an, care are ca scop sensibilizarea oamenilor față de problema dioxidului de carbon emis în atmosferă la producerea energiei electrice și constă în stingerea luminii și oprirea aparatelor electrocasnice neesențiale timp de o oră, în mod voluntar, atât de către consumatorii individuali cât și de către instituții.

În România, proiectul a avut loc în câteva orașe mari și este susținut de Zoli Toth (trupa Sistem), ambasadorul oficial al Orei Pămîntului în țara noastră.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.