MUZICĂ “Alchimie” este noul album al lui Marius Matache


(Timp estimat pentru citirea acestui articol: 3 min)

Marius Matache este acel artist care la fiecare concert își propune să îi facă pe oamenii din public să zâmbească. Am mai scris despre cum Make pregătea noul album şi iată că acum pot anunţa că discul a ieşit de sub prese. Intitulat Alchimie, acesta reprezintă un album semi-conceptual, o poveste cu 11 capitole, realizat într-un registru sonor diferit față de cel cu care Marius Matache își obișnuise publicul prin “HOINAR prin Piața Marius Matache concert lansare album AlchimieMatache”, albumul său de debut din 2013. Acest fapt se datorează colaborării cu Victor Panfilov (producătorul muzical al acestui disc), care “condimentează” folk-ul energic al artistului cu o amprentă retro-rock.

Spectacolul de lansare în București va avea loc luni, 16 mai, ora 19:00, în Sala Mică a Palatului Național al Copiilor din București (Bd. Tineretului nr. 8-10). Biletele sunt numai la iabilet.ro (45 de lei bucata). Până pe 3 mai, reducere de 20% (număr limitat de bilete).

Albumul a apărut sub egida Asociației Folkul Acasă În Realitate (F.A.I.R.), condusă de Sorin Poclitaru, cel care semnează și versurile de pe Alchimie. Colaborarea și prietenia dintre cei doi este de notorietate, materializată în numeroase spectacole și proiecte. La realizarea lui au mai contribuit:

  • Vlady Săteanu (bas)
  • Cristian Mihai (nai, voce)
  • Vladimir Sergheev (tobe)
  • Lyuben Gordievski (pian)
  • Alexandru Panfilov (chtare electrice)

Coperta este realizată de Radu Tudoroiu printr-o tehnică foto ce implică fericianură de potasiu și azotat de amoniu, veche de mai bine de un secol, unul din primele procese fotochimice stabile utilizate în istoria fotografiei. O decriptare mai detaliată există pe blog-ul artistului.

Sponsorul principal al albumului: Domeniile Sâmburești. Parteneri: TNT Express România, Kooperativa 2.0., RFI România, SmartFM.

Eu am ascultat deja de cîteva ori albumul (am şi adormit odată cu căştile pe urechi, ceea ce este de bine pentru mine, vă asigur) şi voi reveni cu nişte impresii şi un colaj audio.

Un pic despre Marius

Activează în muzica folk de 12 ani, timp în care a cântat în diferite formule de trupă (I’mperfect), proiecte (Gashkademia de Folk) sau singur. Din 2007, cântă ca Marius Matache&Folk Band Imperfect, trupă ce include, în funcție de proiecte, diferiți muzicieni (nai, pian, vioară, bas, percuții etc.).

La începutul lui februarie 2014 lansează primul videoclip oficial, pentru piesa Cât de mult, ce a strâns peste 3000 de vizualizări în primele două săptămâni.

În martie 2015 realizează primul său turneu național de amploare, intitulat Primăvara HOINARă, ce a inclus 11 orașe din întreaga țară. De asemenea, a susținut alături de poetul Sorin Poclitaru trei spectacole Alchimia toamnei, la Iași, Botoșani și Gura Humorului. 2016 aduce cu el un spectacol cu peste 300 de oameni la Vatra Dornei, ce au umplut până la refuz sala Casei de Cultură Platon Pardău (pe 18 februarie), dar și un recital în deschiderea spectacolului Nicu Alifantis de la Gura Humorului.

Este cercetător în cadrul Universității din București, doctor în chimie din 2006. Activist implicat în cauze sociale și blogger activ pe www.mariusmatache.ro, redactor-șef al www.ForeverFolk.com și cofondator al proiectului www.roconferinte.ro.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.