Zelist Industries: revista presei online e la îndemîna ta


(Timp estimat pentru citirea acestui articol: 5 min)

Auziți și voi, 131 de industrii! Da, atîtea domenii sunt monitorizate de platforma Zelist Industries! Folosesc de ceva ani Zelist Monitor și mi se pare un instrument nemaipomenit de monitorizare continuă și de generare de rapoarte în cadrul campaniilor de comunicare. Ei bine, Zelist Industries duce acest concept la un alt nivel!

Zelist Industries site-uri economice

Cred că, în acest moment, platforma oferă cea mai bună monitorizare a presei pe industrii dintre toate soluţiile existente în acest moment pe piaţa din România. Ţelul lor este să o facă şi mai bună și de aceea acum serviciul este în faza de testare publică. Conturile se fac pe bază de cerere în formularul disponibil aici.  Iar daca ești din București și vrei să bei o cafea bună sau să ronțăi o prăjitură la fel de bună în timp ce discuți despre nevoile tale de monitorizare, nu uita să bifezi acest lucru în formular!

Răzvan m-a cadorisit și pe mine cu un cont de probă, ca să vă pot spune cîte ceva despre platformă.

Tot ce mișcă

Întîi de toate, Industries te ajută să înţelegi ce se întâmplă, ce spun jucătorii din piață, cine scrie despre diverse subiecte, ce arii tematice au fost abordate în articole, care au fost cele mai menționate persoane din industrie, care este share of voice-ul în industrie ș.a.m.d. Cu alte cuvinte, o punere în context, un tablou general al domeniului în care lucrezi, în care ai vrea să lucrezi sau pe care-l urmărești. Iar dacă te-ai angajat de curând într-o industrie nouă, serviciul te ajută să te pui la curent cu toate informațiile de care ai nevoie.

Ambiţia lor este ca un om de vânzări sau un stagiar care nu a mai lucrat cu un anumit client sau într-o anumită industrie să înveţe rapid (în ore, maximum cîteva zile) ce s-a întâmplat în ultimii ani în domeniu, astfel încât să fie capabil să meargă pregătit la pitch-uri, la întîlniri de vânzări și la evenimente.

Iată cîteva utilități ale interfeței:

 • poți vedea cum a evoluat domeniul respectiv în ultima perioadă, dacă s-a scris mai mult sau mai puțin
 • statistici despre: numărul de articole, numărul de surse unice, numărul de articole pe prima pagină, număr de like-uri și share-uri etc.
 • la fiecare industrie, ai 4 categorii de informații:
  1. o privire generală asupra industriei
  2. revista presei din domeniu
  3. companiile despre care se vorbește
  4. oamenii despre care se vorbește
 • evoluția pe luni a industriei și “sentimentul” general (aceasta este o utilitate cu care eram obișnuit la Monitor)

Revista presei este una dintre cele mai bune utilități, pentru că-ți faci o imagine de ansamblu despre industria din ultima vreme, numai citind titlurile. Poți ordona informațiile după relevanță sau după dată. Poți adăuga și tu “entități”, dacă te interesează anumite subiecte (sau cuvinte cheie sau persoane) și căutarea va fi adăugată la revista presei.

Bogăție de informații

Fiecare articol are un fel de fișă tehnnică, în care vei găsi:

 • ariile tematice în care se încadrează;
 • importanța sursei;
 • succesul din social media;
 • companiile pomenite;
 • articolele conexe;
 • dacă a fost afișat pe prima pagină a site-ului și cât timp a petrecut acolo.

Platforma Zelist Industries pare o matrice în care poți pătrunde prin mai multe puncte.

Și categoria Who’s Who este interesantă, pentru că indexează persoanele de influență din companiile indexate în industria monitorizată. Poți afla astfel foarte rapid care sunt articolele și interviurile oferite de aceștia, cîte apariții în presă au avut într-o anumită perioadă etc. Pe baza statisticilor despre un om sau altul, îți dai seama cu cine ai de-a face, cine are frîiele industriei respective și îți poți îndrepta o parte din strategia de comunicare pentru a stabili lipsurile identificate în comunicarea celorlalți jucători din industrie.

Ca și la Zelist Monitor, și aici poți salva unele articole preferate pentru a le reciti ulterior sau poți stabili alerte zilnice sau săptămînale, după ce bifezi industriile preferate pentru a primi direct pe e-mail știrile cele mai importante din industriile selectate.

Sunt multe detalii de evidențiat despre Zelist Industries, dar eu vă încurajez să solicitați un cont de probă, să vă plimbați prin platformă, să testați, eventual să le puneți întrebări celor de la Treeworks.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.