AGERPRES are newsbot, un asistent virtual care-ți oferă știri pe FB Messenger


(Timp estimat pentru citirea acestui articol: 2 min)

Am încercat un pic AGERPRES NewsBot, aplicația disponibilă pe Facebook Messenger prin care poți găsi conținut relevant despre ceea ce se întîmplă în România. Mai sunt destule lucruri de remediat și unele funcționalități sunt pe cale să fie implementate, dar deocamdată aplicația nu e rea deloc!

Cum funcționează

După ce adaugi bot-ul, tastezi în Mess unul sau mai multe cuvinte cheie și aplicația îți găsește articole pe acea temă de la Agerpres.ro. Ți se va afișa o bandă cu mai multe trimiteri către articole, cu: titlul, o imagine generică, data și ora și opțiunea de a citi textul integral. Articolul se va deschide într-un tab nou din browser.

Pentru moment, aplicația nu înțelege diacriticele, dar Constantin Barbu, inițiatorul proiectului Agerpres Innovation Lab spune că se va rezova în curînd acest lucru.

Am căutat nume de partide, nume de localități, țări, persoane și mi-a găsit rezultate bune în 1-2 secunde. Dacă tastezi “azi”, îți va oferi știrile zilei, începînd cu un fel de copertă cu titlul “Cele mai noi știri”.

Unele căutări sunt adaptate momentului: de exemplu, am căutat “rezultate” și mi-a dat ultima numărătoare a voturilor de la alegerile parlamentare 2016. În viitor, bot-ul va beneficia și de căutare semantică, după ce va fi adăugat un algoritm mai bun de analiză.

Poți primi și știri în engleză de la bot-ul specializat, din categoria ultimelor știri sau din categoriile: business, culture, politics, sports. Mai mult, poți primi un sumar în engleză în fiecare duminică, la ora 15:00.

Planuri ambițioase

Constantin a precizat că are o listă lungă de lucruri care vor fi rezolvate, dar și idei care vor fi implementate. Dintre ele:

  • aplicația îți va oferi informații alternative cînd nu va găsi nimic despre cuvintele cheie căutate;
  • vei putea afla ce s-a întîmplat în istorie în ziua respectivă;
  • vei putea sharui un articol direct din caseta de preview.

Constantin a precizat că nu vor fi oferite rezultate bazate pe localizarea utilizatorului, din respect pentru viața privată.

De asemenea, în curînd vor fi activate și instant articles. Eu vă îndemn să încercați și voi acest mod de a afla rapid ce mai e nou prin țară, de la agenția de presă națională.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.