NEMIRA Dan Rădoiu – Cum să cucerești un bărbat pe email, messenger și Facebook 7


(Timp estimat pentru citirea acestui articol: 6 min)

Ai cunoscut pe cineva vreodată prin e-mail, messenger sau Facebook? Ai avut vreo relație vreodată care a trecut printr-o perioadă în care una sau toate cele trei modalități de comunicare au devenit unicul mod de interacțiune cu partenerul? Crezi că se poate înfiripa o dragoste cînd este mediată de tehnologie?

Întrebările de mai sus ar fi putut veni firesc după titlul pompos al acestei cărți. Nu picați în plasă, nu este pompos pentru că a fost formulat greșit. Este un titlu bine formulat, menit să atragă atenția. Marketingul a funcționat. În librărie sau online, știți cine se va uita primul pe această carte? Bărbatul. Cine știe, dacă există niște secrete nemaiauzite între acele coperte…

Cartea lui Dan Rădoiu este o excelentă introducere în persuasiune. Comunicarea este un act permanent de negociere între interlocutori, deci de ce nu ar fi tratată o relație amoroasă din acest punct de vedere? Autorul aruncă în joc cunoștințele sale de științele comunicării, leadership, vînzări, social media și netiquette. Sper că n-am uitat ceva din această enumerare.

Eva și Alexandru comunică foarte mult prin e-mail. Eva a început: voia să trimită un e-mail unei prietene, dar a uitat să pună o literă în adresa de e-mail. Mesajul a ajuns la un bărbat necunoscut. Acesta a prins nada, a inspirat adînc și a intrat în joc. A explorat, a tatonat, a negociat, a vînat. Eva a răspuns gradual, s-a jucat cu Alexandru, a devenit serioasă, s-a lăsat cucerită și a cucerit la rîndul ei. Situația este inspirată dintr-un caz real, spune autorul. Cei doi sunt căsătoriți acum și au un copil în vîrstă de 4 ani.

De ce este cărticica aceasta un manual? Pentru că ți se expune bucată cu bucată conversația celor doi, apoi îți este disecată, ți se arată punctele tari și punctele slabe, ți se pun întrebări, ți se propun teste la sfîrșitul fiecărui capitol. O adevărată analiză SWOT cu impact imediat asupra mentalului tău!

Vă recomand cartea aceasta pentru că ea introduce o doză puternică de analiză și ceva știință într-un domeniu care ni se pare, în general, că ține în mod exclusiv de emoție. Iubirea mediată tehnologic are avantajul că poate revela în tine calități de strateg și de comunicator de care poate erai conștient dar pe care îți era greu să le transformi în acțiuni.

Vă las cu unele fragmente și nu mergeți pînă la capătul articolului, pentru a afla cum puteți cîștiga această carte.

Soluția pentru o relație plină de conotații sentimentale este o combinație între nevinovatele expresii cu două înțelesuri și aceste semne grafice. În cazul scrisorii Evei, a cărei duritate nu permitea introducerea unor astfel de elemente, eventualul zîmbet de la sfîrșitul ultimei propoziții a fost înlocuit cu punctele de suspensie, foarte sugestive și ele.

Stupid este că, dacă nu ne-am fi cunoscut în modul acesta inadecvat, probabil mi-ar fi plăcut, la rîndul meu, să aflu mai multe despre dumneavoastră…

Realitatea ne-a demonstrat că percepem un lucru cu atît mai rar cu cît sunt mai mulți cei care se luptă pentru a-l avea. Cu cît concurența este mai mare, cu atît posibilitatea noastră de a intra în posesia respectivului bun scade. Pe măsură ce numărul oportunităților se diminuează, percepem libertatea noastră personală ca devenind tot mai îngrădită. Și cînd oare reacționează oamenii mai impulsiv decît atunci cînd le sunt restricționate libertățile individuale?!

Procesul “Rănește, apoi vindecă”

1. Arătați-i celui vizat că are un comportament greșit, folosind un discurs ireproșabil din punct de vedere al limbajului și utilizînd argumente puternice preluate din realitatea curentă.

2. Negați în mod indirect principiile de viață ale interlocutorului vostru.

3. Recunoașteți bunele intenții, în timp ce contestați hotărîrea respectivei persoane de a îndrepta lucrurile care merg prost.

4. După ce interlocutorul a venit cu o soluție care vă convine, începeți să creșteți hotărîrea lui de a pune în practică respectiva rezolvare propusă.

Aud deseori expresia “Nu vreau să fiu șefă în relația mea. Eu vreau să fim parteneri, să luăm deciziile împreună”. În timp ce acest concept este unul extrem de nobil, practica a demonstrat că pur și simplu nu așa stau lucrurile în lumea reală. Mai degrabă mai devreme decît mai tîrziu, unul dintre membrii cuplului va prelua conducerea și va încerca a-și satisface cu preponderență propriile nevoi.

Momentul în care unul dintre cei doi solicită o poză celuilalt este unul absolut crucial în orice persuasiune romantică virtuală. Aceasta este clipa cînd cărțile sunt puse pe masă. Din acest motiv, el trebuie tratat cu maximă atenție. Astfel, ca în orice altă negociere, pierde cine vorbește (cere fotografia) primul. Din momentul în care a făcut-o, este al tău.

Dan Rădoiu – Cum să cucerești un bărbat pe email, messenger și Facebook. Manual practic de persuasiune.
Carte interzisă bărbaților

Anul apariției la Nemira: 2012

Colecția: Glossy Books

ISBN: 978-606-579-449-8

Nr. de pagini: 200

 

Cumpără cartea de la:


Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

7 gânduri despre “NEMIRA Dan Rădoiu – Cum să cucerești un bărbat pe email, messenger și Facebook

 • Di

  Eu as alege răspunsul c. pentru ca respectul este foarte important într-o relație pentru mine. Deși as putea trai, chiar fericita, dacă un lucru nu s-a rezolvat în favoarea mea, nu as putea continua o relație în care simt ca îmi este lezata demnitatea și ca nu îmi este respectata opinia.

 • Mihaela

  C. Să fiu tratată cu respect, atît eu, cît și ideile și argumentele mele.

  Argumentele mele demonstrează că el greşeşte, ideile expun ce compromisuri putem face. Dacă el le respectă, consider că am ultimul cuvânt şi am câştigat disputa dintre noi.

 • Mada

  O cearta serioasa, in opinia mea, nu aduce castiguri variantele de raspuns “B”, “C”, “D”.

  In primul rand, legandu-ma de raspunsul “C”, la nervi, ca doar e vorba de o cearta serioasa, nu respecta nimeni argumentele nimanui. Ambii vor sa demonstreze ca au dreptate. Fetele/ femeile, dupa cum se stie, “functioneaza” pe alte rationamente ( nu chiar toate, un numar destul de mare, totusi). La ele, argumentele logice cam lipsesc; in schimb, sentimentalismul predomina grav. Si, in privinta respectului, aici e subiectiva treaba. E de ajuns sa ma uit la stirile de la ora 5 sa vad cum se respecta anumite cupluri: ori moare cate unul, ori e bagat in spital.

  In al doilea rand, nici “B”-ul nu mi se pare potrivit. Ultimul cuvant il poti avea doar prin prisma faptului ca il bagi/ o bagi pe el/ea in spital, fara sa astepti o replica.

  Nu in cele din urma, “D”-ul, asemenea celorlalte de mai sus, nu mi se pare potrivit. Daca negociezi concesii, in acest caz “prea multe”, relatia nu prea mai are sens. E mai simplu sa gasesti pe altcineva caruia nu trebuie sa ii impui niste concesii.

  Conchid prin faptul ca aleg raspunsul “A”. Imi place sa fiu rationala. Cand am dreptate, tac si-mi vad de treaba. Nu degeaba-s grammar nazi. In schimb, cand celalalt greseste, fac pe naiba in patru sa-i arat asta. Cand stie ca a gresit ( mai ales CE a gresit ), se poate indrepta. Partea proasta e cand dai de cate unul care are o gandire asmenei celei femeiesti :)

 • corina

  Acum aleg răspunsul D. E Crăciun, lumea e mai bună şi concesiile sunt la mare căutare.

  Dacă era întrebarea în alt sezon, poate alegeam A sau B. Adică, noi, fetele, mereu alegem între A şi B. Sau le combinăm frumos.

  Acum aleg să negociez cât mai multe concesii, să pot să ies unde şi când vreau cu fetele (dacă mai am cu cine, că şi la ele e Crăciunul pe la Roman sau pe unde o mai fi), să-mi reînnoiesc trusa cu machiaje, să mă lăfăiesc în magazine cu multe haine sau cărţi. Sunt concesii bune la dezvoltarea personală. Apoi visez.

 • Ada

  Respectul e cu siguranţă cel mai mare câştig pe care îl poţi obţine într-o situaţie de genul ăsta şi în orice situaţie comunicaţională. Iar când e vorba de respect, comunicarea se apropie de eficienţă , nu mai poate fi vorba de ceartă. Eu consider că nu rezolv nimic certându-mă cu iubitul meu sau cu alta persoană, eu port o discuţie normală care poate fi în contradictoriu. Dacă ai câştigat respectul, mai departe ţine de abilităţile tale de comunicare dacă îi poţi demonstra că greşeşte ( în caz că el e cel care greşeşte) sau să ai ultimul cuvânt. Iar cât timp reuşeşti să te faci ascultată şi înţeleasă, cât timp eşti respectată, cred că acele concesii vor veni de la sine din partea lui, pentru că va fi un bărbat inteligent care nu vrea să te piardă.