Am văzut trei filme (A Futile and Stupid Gesture, Thelma, Breathe)


(Timp estimat pentru citirea acestui articol: 1 min)

A Futile and Stupid Gesture (2018) ✭✭✭✭✭

Povestea revistei National Lampoon și a fondatorilor săi, spusă în stilul publicației, cu o mulțime de poante bune, aluzii și referințe din cultura pop. Aflăm că umorul este un lucru serios, dar și că revista a fost și a rămas un produs al anilor ’70-’80. Cred că pot încadra filmul la “comedie cultă”, fără să mă fac de rîs (prea mult). Ia uitați aici.


Thelma (2017) ✭✭✭✩✩

Cam jumătate din film, nu-ți dai seama ce probleme are Thelma. Apoi, începi să intuiești, dar scenariul este atît de complex încît nu te prinzi total pînă la final. Singurul lucru pe care nu l-am apreciat așa de mult (așa cum nu apreciez acest lucru nici la alte filme) este seria de deznodăminte contradictorii, care la un moment dat devin obositoare. Ia uitați aici.


Breathe (2017) ✭✭✭✭✩

Povestea modului în care a fost inventat și s-a răspîndit în lume scaunul pentru persoane cu handicap grav (cu sistem de respirație atașat). Dar, dincolo de partea tehnică și de modul în care erau tratați acești pacienți în anii ’60-’70, impresionează foarte mult relația dintre Robin și soția lui (Claire Foy din „The Crown”), cea care-și dedică viața îngrijirii lui. Ia uitați aici.


::: Seria Am văzut trei filme :::

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.