Am văzut trei filme (Roma, Johnny English Strikes Again, Orbiter 9)


(Timp estimat pentru citirea acestui articol: 2 min)

Roma (2018) ✭✭✭✩✩

Povestea unei servitoare în Mexicul tumultuoșilor ani ’70, în cartierul Colonia Roma din Mexico City. Drama politică se suprapune pe drama familiei cu 4 copii. Așa cum Cleo e părăsită de cel care a lăsat-o însărcinată, și stăpîna e părăsită de soțul doctor plictisit de căsnicie. Cu ceva luptă și lacrimi, totul se așază unde trebuie. Planuri lungi cu panoramare orizontală, prim-planuri și un ritm foarte lent. Ia uitați aici.


Johnny English Strikes Again (2018) ✭✭✭✭✩

Nu ratez filmele cu Johnny English (Rowan Atkinson aka. Mr. Bean). Omul e destul de bătrîn, dar se ține bine și are în spate o armată de cascadori, deci nu s-a chinuit foarte mult în acest film. Din păcate, nu s-a chinuit nici cu mutrele și nuanțele din replici, dar per total tot e un film la care rîzi cînd nu te aștepți. Rețeta e aceeași: prim-ministrul britanic are nevoie de agenții secreți pensionați, așa că English sare în ajutor. Doar că sare și-n aer, aruncă oameni în aer, calcă în străchini și tot ce trebuie. Ia uitați aici.


Orbiter 9 (2017) ✭✭✭✭✩

Film spaniol SF de buget mic… Știu ce veți zice. Dar eu i-am acordat o șansă și bine am făcut! Este un film psihologic, despre preocupările oamenilor de a coloniza planeta Celeste, singura care poate susține viața. Însă experimentele pentru a vedea cît de viabil este zborul pînă acolo și traiul pe planeta îndepărtată cer unele sacrificii. Dragostea face ca secretele să iasă la iveală, sigur că da. Dacă era un pic mai alert în prima parte, era de 5 stele! Ia uitați aici.


::: Seria Am văzut trei filme :::


Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.