TIFF Unlimited îți aduce Clujul pe dispozitivul tău 6


(Timp estimat pentru citirea acestui articol: 5 min)

Dom’le, bună idee or avut ăia de la TIFF de-au lansat platforma TIFF Unlimited! Pentru că nu zic că nu merită să mergi la Cluj pentru a participa la TIFF, dar tare-i departe și mult te usucă la buzunar acolo cazarea! Așa că de ce să nu stai tu în liniștea cuibușorului tău și să vezi filmele pe care le văd cei care fac drumul Clujului? Sigur, nu poți vedea pe viu vedetele prezente, nu poți participa la evemimentele adiacente, dar, deh, așa-i în viață, nu le poți avea pe toate…

Cum te abonezi la TIFF Unlimited

Este destul de simplu: intri în pagina de abonamente, îți alegi abonamentul potrivit, faci plata și aștepți. Trebuie să ai un pic răbdarea ardeleanului, pentru că nu vei primi imediat e-mail-urile. Primul mesaj îți va spune că plata a fost acceptată, iar următorul va conține un cod unic.

Copy la acel cod și Paste în pagina de activare a abonamentului! Imediat ești dus către zona în care soliciți schimbarea parolei (pentru că nu ai nicio parolă inițială). E momentul să te uiți iar în Inbox, să apeși pe link-ul de acolo și să stabilești o parolă.

Până pe 9 iunie, utilizatorii pot opta pentru unul dintre abonamentele disponibile la un preț promoțional – 10 euro (3 luni), 25 de euro (6 luni), 50 de euro (1 an). Din 10 iunie, costul abonamentelor se va modifica astfel: 17 euro ( 3 luni), 35 de euro (6 luni), 65 de euro (1 an). Promoția care include și accesul gratuit timp de o lună la achiziționarea oricărui tip de abonament dintre acestea se va păstra și după perioada de pre-sale.

Și gata, boss, ești numai bun să te pui pe vizionat!

O caracteristică importantă a platformei este că filmele sunt găzduite și bune de văzut pe o durată determinată de cîteva luni. Așa că e bine să vezi un anumit film imediat ce l-ai zărit sau imediat ce a fost încărcat!

Cum funcționează platforma și ce hibe are

TIFF Unlimited are o interfață simplă: fiecare film are o pagină informativă, cu rezumatul în română și engleză. În afară de info despre regizor, actori, țară și gen, ar fi fost tare util să știm și cît durează filmul. Dar te rezolvă IMDB cu informația asta.

Apoi dai Play și filmul începe să curgă. Problema e că începe la rezoluția cea mai mică (bănuiesc că la 360p) și continuă către o rezoluție medie, pentru a ajunge la HD. Știu că e la mintea cocoșului să pui Pause și să aștepți un pic pînă se duce direct la HD fișierul, dar la mine n-a funcționat șmecheria asta:

La alte filme însă, poți alege rezoluția din meniul ecranului de Play. Deci, cum îți e norocul.

Filmele străine pornesc direct cu subtitrarea în română. De fapt, e la întîmplare, pentru că am nimerit un documentar la care puteai activa sau nu subtitarea. Și asta ar putea fi schimbat, pentru că poate nu vreau subtitrarea dacă știu limba, în felul ăsta am ecranul plin, fără scrisul din subsol. În schimb, filmele românești n-au subtitrare în engleză sau altă limbă. Ciudățenia este că interfața platformei este în engleză :-)

Ca la Netflix, pot adăuga filmele preferate la My List. Doar că uneori, la unele filme, butonul de adăugare nu se vede, dar, dacă treci cu mouse-ul peste acea opțiune, poți face acțiunea:

Eh, sunt eu cîrcotaș aici, dar sunt sigur că platforma se va îmbunătăți și să vezi cum uităm de Netflix pe durata abonamentului! De exemplu, deja ni se promite că vom putea vedea filmele și pe alte dispozitive mobile. Părerea mea umilă este că ar fi trebuit ca această opțiune să fie valabilă încă de la început, că de-aia dă omul un ban, ca să aibă toate opțiunile pe care le găsește la alte platforme de streaming video de prin lume.

Eu zic că merită să faceți o încercare. Eu m-am abonat pentru că n-am apucat niciodată să merg la TIFF și vreau să simt pulsul festivalului – filmele de anul ăsta sunt încărcate în platformă după premieră.

Revin cu un articol despre filmele din platformă care mi-au plăcut.


Abonează-te
Anunță-mă cînd apar
guest

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

6 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
gajadilla

pulsul festivalului se simte așa: la proiectiile de seară
la prima proiecție a zilei
la petrecerea hbo
la petrecerea cealaltă, am uitat cum îi spune
la întîlnirile întîmplătoare cu cîte un geniu, monstru sacru, etc, lîngă care n-ai fi crezut în veci că vei ajunge să taci 5 minute. asta ca să nu te bagi în sufletul lui.
în rest, mulțam mult de disambiguation cu platforma.
chiar vreau să îmi fac abonament – pt un an.

gajadilla

da, ar fi o idee bună. majoritatea festivalurilor de film au forma asta de ”fidelizare emoțională”, și TIFF-ul face zilnic filmulețe din filmări și poze realizate în ziua anterioară – însă ele se difuzează în sală și pe FB.

Lori

Am mai citit câteva ceva despre platforma asta, dar tu ai explicat mai clarr ce se poate face cu ea. Pregătesc cardul, abonamentul pe 1 an pare cel mai cool :-)

Mihai Gr.

Ciudata faza cu filmele care stau doar o perioada limitata in platforma! Adica dai bani si, daca uiti d eun film si ei il scot de acolo, aia e, paguba ta!