Încearcă Monese, un fintech pentru zona euro 2


(Timp estimat pentru citirea acestui articol: 2 min)

Știți că sunt fan al fintech-urilor. Folosesc în mod curent Revolut și Transferwise și am folosit în trecut TransferGo. Monese era unul pe care nu-l testasem, așa că am acceptat oferta de a încerca un cont Premium timp de cîteva luni. 

Lansat în 2015, sistemul Monese este disponibil pentru clienții din Zona Economică Europeană. Pentru a deschide contul și a folosi aplicația, n-ai nevoie de dovadă de adresă, ci pur și simplu completezi profilul pe smartphone. Partea interesantă, care a fost o premieră pentru mine, a fost că a trebuit să mă înregistrez video din față și din profil și să zic ceva, ca să demonstrez că… eu sunt eu. Am făcut asta în toaleta trenului în care mă aflam.

Poți avea un cont pentru Marea Britanie și unul pentru zona Euro. Le-am deschis pe amîndouă și am comandat ambele card-uri. Au culori diferite, și din iulie 2019, au și un design nou.

Există acum 3 planuri tarifare:

  1. Simplu (gratuit): ai card de debit, scoți 200 de lire/euro maximum gratuit lunar de la bancomat, cheltuiești maximum 2.000 de lire/euro gratuit pe lună;
  2. Clasic (5 lire pe lună): ai card de debit, scoți 800 de lire/euro maximum gratuit lunar de la bancomat, cheltuiești maximum 8.000 de lire/euro gratuit pe lună;
  3. Premium (15 lire pe lună): ai card de debit și faci tot ce vrei gratuit.

Atenție! Dacă aveai Monese gratuit înainte de iulie 2019, trebuie să selectezi din nou planul Simplu (fostul Starter), ca să beneficiezi de plafoanele incluse.

Ca la orice fintech, costurile sunt fixe și comisioanele sunt transparente. Cu Monese, poți primi și trimite lire sau euro și poți retrage bani de la orice bancomat din lume. Evident, trebuie să ai în spate un card bancar de la o bancă tradițională, ca să poți alimenta contul Monese.

Dacă ai Apple Pay, îl poți folosi cu contul Monese. 
Cu card-ul britanic, cînd faci cumpărături în Marea Britanie la supermarket, primești puncte Avios. 
“Pușculițele” (“pots”) te ajută să pui deoparte cîte o mică sumă, ca un cont de economii.

Dacă ai o mică afacere, vezi că poți folosi acest fintech!

Iar dacă te-am convins și vrei să încerci, deschide-ți un cont folosind acest link și vei primi 15 lire în cont cînd faci prima tranzacție. În plus, primești gratuit card-ul de debit!

Abonează-te
Anunță-mă cînd apar
guest

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

2 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Flatfy
Flatfy
6 septembrie 2019 15:50

Mai are rost sa imi iau Monesse daca am Revolut? E cam aceeasi chestie…