Am văzut 3 filme (The Accountant of Auschwitz, La Grande Classe, Planes, Trains & Automobiles)


(Timp estimat pentru citirea acestui articol: 1 min)

The Accountant of Auschwitz (2018) ✭✭✭✭✩

Documentarul pornește de la povestea lui Oskar Gröning, ofițer nazist care a ținut evidențele lucrurilor furate de la evreii deportați în lagărul Auschwitz și ajunge la implicații mult mai profunde: vînătoarea de naziști, cît de mult mai contează procesele astea astăzi, de ce adevărul despre Holocaust este încă negat ș.a. Spre final, filmul devine foarte emoționant. Ia uitați aici.


La Grande Classe (2019) ✭✭✭✩✩

Realizat americănește, dar cu umor francez, filmul urmărește reuniunea de clasă a unor colegi de liceu. Un qui pro quo amuzant face toată acțiunea animată și interesantă. Nu e un film de artă, dar este o comedie agreabilă, fără învățăturile evidente care reies din astfel de la filme realizate la Hollywood. Ia uitați aici.


Planes, Trains & Automobiles (1987) ✭✭✭✭✩

Comedie tipică din anii ’80, în care încurcăturile se acumulează și personajele se înfundă tot mai mult. Steve Martin are și aici, ca și în alte comedii, unele accente grave, dar tot un comic rămîne. John Candy pare că se potrivește oricărui rol de “goofy”. Un film de tip “road trip”. Ia uitați aici.


::: Seria Am văzut trei filme :::

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.