Am văzut 3 filme românești (Despre oameni și melci, Caravana cinematografică, Lumea e a mea)


(Timp estimat pentru citirea acestui articol: 1 min)

Despre oameni și melci (2012) ✭✭✭✭✩

Am revăzut acest film devenit deja clasic și mi s-a părut și acum amuzant, cu accente triste. Pentru a salva fabrica ARO de la falimentul indus de director, liderul de sindicat vrea să-i convingă pe colegi să strîngă bani pentru a o cumpăra ei printr-o metodă… deosebită. Ia uitați aici.


Caravana cinematografică (2012) ✭✭✭✩✩

În 1959, în plin avînt comunist, într-un sat transilvănean de peste rîu sosește caravana cinemtografică de la “regiune”, pentru a proiecta un film la căminul cultural și a organiza o dezbatere cu țăranii. Doar că se țin lanț ghinioanele de cei doi politruci, unul mai vechi în branșă și unul tînăr și îndoctrinat. Comedia se sfîrșește printr-o scenă tristă, dar grăitoare pentru acele vremuri tulburi. Ia uitați aici.


Lumea e a mea (2015) ✭✭✩✩✩

În primul rînd, există scena sorbitului ciorbei! Pe de altă parte, este un film românesc pe calapod american: dramele de liceu ale unui grup de fete în care există invidii, violență în familie, un băiat la pubertate interesat doar de relații sexuale, nu și de iubire. Partea bună e că sfîrșitul nu e tragic, deși e trist… Ia uitați aici.


::: Seria Am văzut trei filme :::

Abonează-te
Anunță-mă cînd apar
guest

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments