Am văzut 6 filme (Green Book, 30 Minutes or Less, Proxima, Misbehaviour, Rising High, Due Date)


(Timp estimat pentru citirea acestui articol: 3 min)

Unele servicii de streaming video amintite aici nu sunt disponibile oficial în România și veți avea nevoie de un VPN pentru a le accesa. 

Green Book (2019) ✭✭✭✭✩

Prietenia deosebită dintre Don Shirley, un muzician și pianist de culoare celebru din anii ’70-’80 și Tony Lip, un bărbat șmecher bodyguard și implicat un pic în ițele Mafiei italiene din New York. Tony se angajează șofer la Don și, pe măsură ce-l poartă două luni în turneu, învață o mulțime de lucruri unul de la altul. Amuzant și spiritual.


30 Minutes or Less (2011) ✭✭✭✩✩

Un amărît de curier de livrat pizza se trezește racolat într-un jaf al unei bănci, pe care trebuie să-l facă singur. O comedie ușurică, dar foarte dinamică, ce nu te va plictisi deloc. Vei regăsi aici actori cunoscuți. Am apreciat scenele care parodiază situații des întîlnite în filmele hollywoodiene.


Proxima (2019) ✭✭✭✭✩

Nu este chiar de 4 stele, dar i-am acordat o stea în plus pentru originalitatea abordării: în timp ce se pregătește pentru o misiune de un an pe Stația Spațială Internațională, ultima înainte de a merge pe Marte, o astronaută oscilează între datoria de mamă și cerințele dure ale antrenamentului din Star City din Rusia. Nu este un film care să te dea pe spate, dar valențele psihologice sunt interesante.


Misbehaviour (2020) ✭✭✭✩✩

Inspirat din fapte reale: în timpul concursului Miss World 1970 din Londra, mai multe grupuri de activiste feministe plănuiesc să protesteze împotriva obiectificării concurentelor și a patriarhatului. Pe alocuri filmul este previzibil, dar nu este lipsit de dinamism și este de văzut ca să constatați cît de puțin s-a schimbat de atunci, cu toate grupurile, mișcările, legile schimbate și promovarea femeilor în societate.


Rising High (2020) ✭✭✭✩✩

Un alt film despre înșelătorii, de data asta în domeniul imobiliar. Deși cu unele faze neverosimile (serios, 3 bărbați drogați și băuți zugrăvesc un apartament într-o singură noapte?), este o comedie bună, care demonstrează cît de ușor poți profita de oamenii creduli.


Due Date (2010) ✭✭✭✭✩

După o serie de incidente stranii și agresive, doi tipi ajung pe lista “no fly” și se îmbarcă într-o călătorie de 3.000 km cu mașina. Prilej de conflicte, mici violențe, jigniri și multe scene amuzante care-ți vor aduce aminte de “Stan și Bran”. Zach Galifianakis și Robert Downey Jr. se potrivesc împreună.


::: Seria Am văzut trei filme :::

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.