Am văzut cinci filme (The Aeronauts, The Burnt Orange Heresy, 001LithiumX, Hubie Halloween, A Simple Favor)


(Timp estimat pentru citirea acestui articol: 2 min)

Unele servicii de streaming video amintite aici nu sunt disponibile oficial în România și veți avea nevoie de un VPN pentru a le accesa. 

The Aeronauts (2019) ✭✭✭✭✭

Personajul feminin Amelia Wren este reprezentanta tuturor femeilor pionieri în ale zborului cu balonul. Meteorologul James Glaisher (Redmayne) chiar a existat, dar a zburat cu Henry Tracy Coxwell în 1862, pentru a face observații despre vreme. Un film bine realizat, cu suspans și detalii tehnice interesante.


The Burnt Orange Heresy (2019) ✭✭✭✭✩

În ciudata și fandosita lume a artelor plastice, un pictor surprinde prin faptul că nimeni nu i-a văzut opera. Secretul lui este descoperit de un critic de artă, care ar face orice pentru a intra în posesia unui tablou semnat Jerome Debney. Mick Jagger se descurcă bine în rolul unui colecționar de artă excentric.


001LithiumX (LX 2048) (2020) ✭✭✭✭✩

În viitorul în care soarele este toxic pentru oameni, un singuratic încearcă să-și păstreze stilul de viață “normal” și să-și asigure financiar familia, după moartea lui cauzată de o boală incurabilă. Lumea ia litiu zilnic și nu lucrează decît seara, mai ales virtual, pentru a evita lumina soarelui. Un film SF inedit și subapreciat.


Hubie Halloween (2020) ✭✭✩✩✩

Adam Sandler e pe principiul “how low can you go”. Așa că revine cu un film după același tipic: mimează un tip cu probleme mintale și cu un defect de vorbire, care suferă în tăcere după fosta colegă de liceu. Filmul pare amuzant și e de văzut numai dacă ai băut sau fumat ceva bun înainte. 


A Simple Favor (2018) ✭✭✭✭✩

Titlul e foarte bine ales. Pentru că, de la o simplă favoare, o rugăminte ca de la o prietenă la alta, se ajunge la o relație nocivă. Secretele bine ascunse ies treptat la iveală. Tocmai cînd ziceam că va fi un alt film din alea în care deznodămîntul este doar aparent și mai iese o carte din mînecă, scenariul m-a surprins plăcut. 

::: Seria Am văzut trei filme :::

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.