Ce e cu televizoarele de la metrou 10


(Timp estimat pentru citirea acestui articol: 2 min)

tv_metrou1

Mi-aş fi dorit ca Metrorex să investească în renovarea staţiilor de metrou, în aşa fel încît să nu mai plouă în staţii cînd plouă şi afară, să fie mai multe bănci care să nu se dărîme cu tine, să se monteze indicatoare după toate regulile ergonomiei (inclusiv în engleză, cum am văzut eu la Budapesta). Dar probabil că merge şi un contract cu Monopoly Media (trustul Realitatea – Caţavencu), prin care să se monteze ecrane distractive în staţii, dacă intră comisionul în buzunarul cui trebuie.

Brăduţ spune că ni se vor da ştiri, muzică şi divertisment pe acele ecrane, ba chiar dedicaţii muzicale şi mesaje (să mori de rîs, nu alta). Dacă va fi acelaşi conţinut ca pe aeroporturi, va fi plicticos rău. Adică secvenţe de tip „camera ascunsă”, ştiri pe care le citeşti în Compact şi în Ring şi pe care le-ai auzit acasă la radio cînd îţi beai cafeaua, cursul valutar irelevent pentru publicul-ţintă etc.

Mi-aş fi dorit să aflu cît mai am de aşteptat pînă vine următorul metrou, ce reparaţii se mai fac la străzi după ce ies la suprafaţă, unde să-mi încarc card-ul de călătorie etc.

Iar dacă nu se poate face cum am văzut şi eu pe la vecinii unguri (a, inclusiv versiune pentru telefonul mobil a site-ului Metrorex), măcar se poate ca acele ecrane să nu-mi blocheze privirea pe peron, ca să pot vedea cît e ceasul şi cît a trecut de la ultimul tren galben fără cai?

Păcat. O altă iniţiativă care nu serveşte oamenilor, o altă tichie de mărgăritar asemănătoare ecranelor cu traseul prin GPS din autobuze şi troleibuze.


Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

10 gânduri despre “Ce e cu televizoarele de la metrou

 • viorel dudau

  Mie mi se pare utila initiativa, nu ca as lucra eu in grup, dar acele 5-10 minute de asteptare a metroului pot fi umplute cu ceva. Intr-adevar, ar putea Metrorex sa schimbe vechile cronometre cu altele performante, dar nu cred ca e treaba celor de la Monopoly sa faca asta…

 • viorel dudau

  Pai, acum, poate Metrorex va schimba (cu banii incasati de la Monopoly) anticele cronometre cu display-uri moderne care sa afiseze cat mai e pana vine urmatorul tren, cand a plecat ultimul, legaturile cu RATB la suprafata etc. Dar asta e treaba Metrorex, nu a unei firme private care vrea sa faca un ban din publicitate oferind publicului un continut de care DEJA dispune.
  De acord, clipurile tip camera ascunsa sunt cam rasuflate, dar e vorba de un continut usor digerabil pentru oricine. Deoarece cu metroul circula oricine.

 • Corina Murafa

  Personal, sunt de acord cu Viorel Dudau. Si cred ca Metrorex poate sa incheie un contract cu Monopoly, pentru ca am vorbit chiar zilele trecute cu cineva de la ei, care imi spunea ca se stie exact cand sosesc trenurile, in sensul ca graficul facut in avans se respecta intocmai. Dar e exclusiv responsabilitatea Metrorex.

 • George Hari

  Eu nu sunt deranjat de contractul în sine sau de firma Monopoly Media, ci de faptul că regia autonomă de transport Metrorex nu se preocupă de ce vor clienţii săi. Dar dacă voi zicei că arată bine LCD-urile lîngă jegurile alea de pereţi (vezi foto), vă cred şi-mi retrag criticele.

 • Alin

  Eu zic ca le-au pus sa nu se mai arunce astia in fata trenului..asa mai vezi un filmulet funny, o reclama la o asigurare de viata..poate poate te razgandesti.

 • mihai_

  „Mi-aş fi dorit să aflu cît mai am de aşteptat pînă vine următorul metrou”

  Pai, din ce-am observat eu, mai mult. Asta pentru a da oamenilor timp (ce ironic suna) sa observe reclamele. Cat despre continut, ati intuit corect.