De ce nu e voie să filmezi sau să fotografiezi la metrou 7


(Timp estimat pentru citirea acestui articol: 1 min)

metroul-nea-nicu

Interdicţia de a folosi aparatul de fotografiat sau de filmat la metrou este prevăzută în regulamentul intern afişat în vagoane. De asemenea, există în staţii semne lipite pe stîlpi, cu un aparat foto tăiat cu roşu.

Prin alte ţări europene pe care le-am vizitat n-am văzut aşa ceva, ba chiar am rugat angajaţi ai metroului să-mi facă poză acolo.

De ce cred eu că nu e voie să pozezi/filmezi la metroul bucureştean

 1. Metroul bucureştean este un obiectiv militar. În cazul unui conflict armat (se ştie că sunt multe state invidoase pe valoarea noastră), duşmanii ar avea planurile locului şi ne-ar ataca cu metrouri care vin la timp şi care nu opresc în tunel.
 2. În subsolul metroului sunt osemintele adevărate ale lui Ceauşescu şi ale Elenei şi în poze sau înregistrări ar apărea fantomele celor doi mult iubiţi şi stimaţi, ceea ce ar speria sugarii şi pensionarii.
 3. Există riscul să-i înregistrăm pe paznicii care sparg seminţe şi bîrfesc cu doamnele de la ghişee sau pe tătăicii care cică asigură paza în vagoanele noi.
 4. Directorului Metrorex îi e teamă că astfel îi furăm sufletul, aşa cum cred unele triburi africane.
 5. Japonezii caută de zeci de ani secretul vitezei şi eficienţei metroului bucureştean, pentru a-l imita, deci nu e bine să le dăm indicii.

Aţi găsit şi alte motive pentru care la noi la metrou nu putem să ne tragem în poză?

Foto: Fototeca online a comunismului românesc

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

7 gânduri despre “De ce nu e voie să filmezi sau să fotografiezi la metrou

 • Cora

  Eu n-am stiut ca nu e voie pana mai acum o luna, cand filmam ceva in statia de metrou de la Titan. Un paznic a venit la mine si mi-a spus ca nu am voie sa filmez si sa fotografiez.
  Intreb de ce si imi raspunde „Pentru ca nu e voie!”.

  Insist si ii spun ca vreau sa stiu un motiv. Raspuns: „Da’ dracu stie, intreaba-l pe director!”

  Ce-ar fi sa ii dam un e-mail… :)

 • Marian

  Mda, cei de la metrou sunt blanzi. Eu am patit-o la Administratia fiscala, unde am facut o poza unei coli pe care era afisat programul de lucru. Nu m-a lasat jandarmul sa plec pana nu i-am aratat ca am sters poza (pe care evident nu o stersesem). M-a amenintat ca „va chema echipajul”. :)) Explicatia lor e ca asa au „ordine”.

 • Oana

  Motivul 6: Simplu, pentru că doar noi avem impresia că reţeaua de transport subteran din Bucureşti este publică :) De fapt, ea este proprietate privată, alături de alte faimoase societăţi de stat şi ministere din ţărişoara noastră.

 • petrescs

  Blitz-ul aparatului ar putea orbi temporar mecanicul de tren; o milisecunda de neatentie si la viteza respectiva trenul ar putea deraia si provoca o tragedie.

  In plus, se stie ca declicul aparatului foto este pe aceeasi frecventa de rezonanta cu cea a legaturilor atomice interne ale placilor de marmura care captusesc statiile; astfel, pozele facute zilnic de milioanele de turisti straini care folosesc metroul ar duce la slabirea si caderea acestora in mai putin de o saptamana.

  Cum presa nu a acceptat inca sa plateasca gras pentru exclusivitatea acestor evenimente de prima pagina si cum nu cunoaste deocamdata alte metode de monetizare, Metrorex incearca prin orice mijloace impiedicarea declansarii unor astfel de tragedii, in speranta revenirii vremurilor bune cand acestea erau apreciate la adevarata lor valoare.