A venit vremea bicloasă şi în casă nu ne lasă! 5


(Timp estimat pentru citirea acestui articol: 2 min)

Vai, dar frumos a mai fost azi, dragii moşului! Să fi fost vreo 12-15 grade? Oricum, n-are rost să mai faci absolut nici o treabă pe o asemenea vreme, după o iarnă urîtă de mulţi comeseni. O zi bună să-ţi dai demisia şi să-ţi iei iubita la plimbare. O bucată din timp în şa prin Bucureşti, la sfîrşitul căreia exclami cu uimire: “Ce oraş urît avem, trăi-ţi-ar!”

Aşa că am lustruit-o şi eu puţin pe iubita mea metalică, m-am făcut că nu văd urmele de noroi de la plimbarea de iarnă anterioară, m-am echipat cu toate accesoriile care mi-au picat în drum pe hol şi în camere şi am tulit-o.

Am dat o tură pînă la Auchan să iau două carduri de memorie SD de cîte 2 GB, că nu ştiu pe unde le-am pus pe cele vechi. De aia în montajul de mai sus prima parte a filmului e de rezoluţie proastă: am înregistrat în memoria camerei, care nu poate stoca săraca foarte mult, aşa că am scăzut din standarde.

Apoi am luat-o încetişor spre “Autostrada soarelui”, cînd soarele se ascunsese după ce observase urîţenia Capitalei. M-am întîlnit cu 3 biciclişti şi vreo 50 de cîini. La vreo 3 dintre ultimii le-am oferit două pufuri de spray NATO cu piper, ca să le treacă cheful de alergat pe lîngă spiţele mele. La întoarcerea de pe litoral, am mers un timp în spatele unei căruţe pline cu fiare vechi. Poliţia vigilentă a oprit-o la un moment dat (se vede totul în clip).

Nu m-am îmbrăcat foarte gros, dar am avut o bluză termică pe sub geacă. Am golit jumate din bidonul cu apă şi nu m-am murdărit aşa de mult cum mă aşteptam.

Aştept ghioceii, provincia şi ciclopromenadele cu mînecă scurtă.


Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

5 gânduri despre “A venit vremea bicloasă şi în casă nu ne lasă!

 • DL

  Vedeti ca linkul merge la “SPRAY NATO PARALIZANT AUTOAPARARE ”
  Daca vad astia cu liga imbecililor de aparare a drepturilor animalelor o sa faca spume cu clabuci. Nu e bine sa spunem ce facem in cazuri d-astea. Sunt prea multi timpiti si informatiile circula.

 • George Hari

  Am pus linkul pentru a-i îndemna şi pe alţii să-şi cumpere, e util împotriva cîinilor şi oamenilor agresivi. Îi ustură puţin ochii şi nu te mai muşcă. E un sfat pentru dotare minimală în Bucureştiul european.

 • Tea

  Groovy, chiar trebuie sa ma echipez din acest punct de vedere :)
  Azi a fost o zi buna de bicla, m-am ales cu o febra musculara dupa 10 min. Mai lasa-ne 1-2 luni sa ne revenim in forma de ciclopromenada.. eu cel putin ma resimt dupa iarna grea, cu mult stat in casa

 • Alex

  Salutare.
  Într-adevăr azi a fost o zi superbă pentru pedalat. Nu știu pe unde v-ați plimbat voi, dar eu am reușit să mă umplu bine de noroi, mergând doar pe străzi destul de circulate. Cât despre câini, s-au înmulțit peste iarnă, însă ușor ușor se vor (re)obișnui cu bicicliștii. Îi am de dat exemplu pe cei de la rond de la Alba Iulia care după primele două săptămâni de alergat bicicliști se resemnează :)