GADGET (Foto şi Video): Sony Ericsson Xperia X10 mini 1


(Timp estimat pentru citirea acestui articol: 3 min)

x10mini_desch

Un telefon mic şi delicat. Pare fragil cînd îl ţii în mînă. Uneori nu-l simţi în palmă şi sunt mari şanse să-l pierzi prin casă din cauza dimensiunilor mici. Terminal cu Android şi tastatură virtuală, dar din păcate nu QWERTY (varianta Pro are tastatură completă). Am avut un Sony Ericsson Xperia X10 mini la testare cîteva zile.

De ce da

Sună ciudat, dar mi-a plăcut acest telefon pentru felul în care se aude muzica: clară, cu bass generos, marca Sony, ce mai! Paginile de Web se văd bine, dar scrisul este foarte mic şi nu poate fi mereu mărit. Foarte utile meniurile şi opţiunile din ecranul de aşteptare, asta dacă reuşeşti să configurezi tot ce găseşti acolo. Acest Android se mişcă însă destul de repede, dar tot există mici ezitări cînd dai cu degetul.

Pozele au ieşit foarte bine, mi-a plăcut bliţul care se declanşează cînd e nevoie. Nici filmările nu sunt de lăsat şi poţi avea şi aici lumină, dacă îţi trebuie. Iată un mic clip cu biciclistul meu chinez care se luptă cu un covor de o culoare incertă:

Mi-a mai plăcut componenta de reţele sociale, pe care o poţi folosi în diverse moduri. Faptul că poţi vedea în ecranul de aşteptare mesajele de pe Twitter mi s-a părut util şi amuzant şi te scuteşte de efortul de a intra mereu în browser sau în altă aplicaţie pentru a vedea ce mai e nou.

_dsc1553 _dsc1546 _dsc1541

_dsc1537 _dsc1533 _dsc1483

De ce nu

Ultima oară cînd am verificat, un telefon era folosit şi pentru a putea comunica. Micuţul X10 a avut unele probleme cu semnalul în casă şi la metrou. Oricum, la metrou există mereu probleme cu unele modele şi de la alte companii. Ori semnalul este prost, ori telefonul nu-şi mai “aduce aminte” de semnal cînd urci la suprafaţă, aşa că eşti nevoit să-l resetezi.

Atunci cînd e semnal, se aude foarte bine, zgomotul ambiental este izolat excelent. Cînd foloseşti căştile însă, e posibil ca interlocutorul să-ţi spună că te aude cu mici întreruperi.

Ori am eu degetele mici, ori e o problemă la senzorii tactili, dar de multe ori m-am chinuit să nimeresc diverse elemente pe ecran, mai ales în paginile de Web. Din cauză că nu are tastatură full, e foarte foarte greu să scrii un mesaj sau chiar un SMS tot apăsînd de mai multe ori pe o tastă pentru a nimeri litera, cifra sau simbolul dorit.

_dsc1476 _dsc1475 _dsc1461

_dsc1405 _dsc1396 _dsc1382

Concluzie

Un telefon pentru fete, mai ales pentru cele care-şi lasă unghiile mari. Delicat şi şmecher, mai ales că ai cîteva capace colorate la pachet, dacă vrei să-ţi asortezi mobilul la îmbrăcăminte.

Caracteristici tehnice

Foto: Simcute

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.