Anim’est 2010: Vulpe, tu mi-ai furat gîsca


(Timp estimat pentru citirea acestui articol: 2 min)

fox

La fel ca în cazul filmului Despereaux, mă mir că am pierdut la timpul lui Fantasticul Mr. Fox. Am văzut în această seară la Patria, la Anim’est, povestea lui Fox şi a familiei sale nevoite să se refugieze în faţa a trei urîcioşi patroni de fabrici de produse numai bune pentru consumul vulpilor.

Ce-i drept, se şi înfruptaseră din produse mai mult decît era cazul, dar şi ăştia au exagerat cu represaliile. În timpul săpăturilor şi am pauzelor prin galeriile de sub pămînt, familia lui Fox se sudează şi comunitatea se apropie.

Există vreo trei momente ce conţin tradiţionalele morale din filmele americane, dar sunt spuse glumeţ şi nu sunt supărătoare. Concluzia este că suntem cu toţii animale sălbatice, oricît de oameni ne-am da noi… ia stai, despre cine vorbesc eu aici? A, da, că ele sunt animale sălbatice şi ar trebui să se împace cu această condiţie.

Mi-au plăcut în acest film poantele, dialogurile rapide care mi-au amintit de cele din Gilmore Girls (la filme cu actori) şi de cele din South Park (la filme de desene animate), bogăţia detaliilor din decoruri şi lumina foarte bună. Am recunoscut încă de la început vocea lui George Clooney împrumutată lui Mr. Fox, dar nu m-aş fi prins că Meryl Streep a făcut vocea soţiei lui Fox, Felicity. Partea cu master-planurile au făcut poate aluzie la Ocean’s Eleven şi Twelve şi Talentatul domn Ripley.

Criminală şi scena în care Fox le spune pe numele latine animalelor din grup şi le scoate în evidenţă calităţile.

Despre proiecţie? Mult mai bine decît în serile anterioare, dar ultima rolă n-a mai beneficiat de focalizare, pesemne că proiecţionistul ieşise şi el la o ţigară. Mă mai duc la Anim’est.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.