Facebook: cum a pornit ideea (secvenţe din filmul The Social Network) 1


(Timp estimat pentru citirea acestui articol: 1 min)

În seara asta, trebuia să merg la AFI Palace Cotroceni, pentru a viziona lăudatul film despre Facebook , The Social Network. Nu voi mai putea onora invitaţia celor de la Logitech (cărora le mulţumesc însă din nou pentru că s-au gîndit şi la mine), aşa că am căutat secvenţe online şi am dat peste aceste 5 minute, din care aflăm practic cum a început marea idee a site-ului:

Cu un buget de vreo 50 de milioane de dolari, filmul cred că este deja pe profit de cînd a început să ruleze în SUA, la începutul lunii.

Deja la IMDB are un scor de 8,5 / 10, scor la care nu visează alte filme mai vechi, cu actori grei şi tramă complicată. Dar bănuiesc că la fel de mare succes ar avea pe Terra şi un film despre începuturile lui Google şi ale lui Yahoo. The Guardian recomandă vizionarea, ceea ce nu poate fi decît un semn al imensei calităţi artistice ale acestei producţii americane. Pe site-ul filmului încă nu e nici o vorbă despre tradiţionala carte care iese după film, dar mai avem timp.

Mergeţi să vedeţi filmul dacă aveţi ocazia, el vorbeşte despre o activitate importantă pentru miliarde de locuitori, o platformă socială care a depăşit de mult timp faza de socializare şi a intrat într-o pseudo-dominaţie a cyberspace-ului, cu acceptul tacit al utilizatorilor săi.

Sper să pot vedea filmul la un moment dat şi să revin cu umilele mele păreri.


Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Un gând despre “Facebook: cum a pornit ideea (secvenţe din filmul The Social Network)