Am cîștigat procesul 8


(Timp estimat pentru citirea acestui articol: 1 min)

În aprilie, am fost amendat pentru că am traversat pe roșu pe trecerea de pietoni. Nu trecea nici o mașină și mă grăbeam la Rectorat. După aia, voiam să plec cît mai repede la țară, la parastas. Milițianul nu m-a lăsat doar cu avertisment, ci mi-a dat amendă.

Nu am antecedente, sunt cuminte în general, nu parchez pe trotuar, nu depășesc viteza cu bicicleta, nu arunc gumă pe jos, nu dau muzica tare în bloc, nu fac nuntă în cartier. Dar am meritat amendă, potrivit acelui milițian.

Am făcut contestație și azi am aflat că am cîștigat, într-un fel. Amenda a fost comutată în avertisment, abia azi am aflat. Oricum, nu mi-a trecut niciodată prin cap să plătesc amenda aia.

Partea tehnică e online și citez:

Solutie: Admite în parte plângerea. Înlocuieşte sancţiunea amenzii aplicată prin procesul-verbal seria CC nr. 7975714/14.04.2011 cu sancţiunea „avertisment” şi, în consecinţă, exonerează petentul de plata amenzii. Irevocabilă. Pronunţată în şedinţă publică, astăzi, 21.10.2011.

Am avut încredere în justiția din țara mea și pe această cale o întreb: milițianul merită amendă pentru neprofesionalism?


Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

8 gânduri despre “Am cîștigat procesul

 • Cezar

  Daca face contestatie, e posibil sa pierzi procesul la recurs. Sper sa nu fie asa. Stiu cateva cazuri in care asa s-a intamplat (nu pentru aceeasi “culpa”, dar ideea ramane). O solutie ar fi sa faci tu contestatie, insa nu stiu daca vrei s-o mai lungesti.

 • Marian

  Cezar, este incorect ce spui tu.
  Vezi ce inseamna irevocabil, si nu mai pleca urechea la “cazuri” auzite prin vecini. Romanii sunt asi in asta. “Am auzit ca…, stiu eu pe cineva care…”
  Totusi, sunt curios de ce ii recomanzi sa faca contestatie?

 • George Hari

  Tu n-aveai ce contesta, erai în culpă. Eu eram totuși pe trecerea de pietoni, am văzut în ultimul moment că era roșu și aveam o stare emoțională deosebită. Mulțumesc pe această cale vărului avocat, Marian, pentru sfaturi.

 • Cezar

  @ Marian: Da, ai dreptate, n-am fost atent ca scrie si “irevocabil”. Nu vorbesc din auzite, au fost 2 cazuri in familia mea in care respectivii au castigat procesul cu solutia admisa “in parte” (la fel, amenda transformata in avertisment) si apoi au pierdut la recurs. Nu stiu de ce la ei decizia nu a fost irevocabila din prima, cum e aici, poate pentru ca a fost alta contraventie. In fine, nu vreau sa vorbesc prostii, am vrut doar sa avertizez ca poate avea parte de o surpriza neplacuta. Pana la urma, vad ca nu se poate. :)