CARTE + AUDIO Cartea asta se vinde precum pîinea caldă – Ariel Constantinof 30


(Timp estimat pentru citirea acestui articol: 4 min)

ACTUALIZARE

Cel mai mult mi-a plăcut răspunsul dat de Mihaela.

Pasionat? Caută-ți job pe măsură!, scria pe turnicheții de la metrou. Aveam în buzunarul gecii cartea lui Ariel Constantinof și mă gîndeam cum se leagă lucrurile în mod bizar: autorul spune în micul volum că n-ar trebui să ne complacem într-o situație profesională care nu ne face fericiți, ci că ar trebui să ne urmăm pasiunea. Reclama de pe turnichet ne îndemna însă să facem asta căutîndu-ne un job la o multinațională, cu beneficii financiare și de alt tip.

Pe scurt, pe FFW

De la ce să te aștepți la un tînăr de 21 ani care, pînă acum, a fost dat afară din liceu pentru că se exprima liber pe blog, a pornit un site celebru printre adolescenți, a transformat pasiunea de a pedala într-o afacere și care acum ține prelegeri despre motivarea personală? Numai la lucruri bune! „Cartea asta se vinde precum pîinea caldă” este un compendiu de reflecții, sfaturi, îndemnuri și povești personale.

Volumul se învîrte în jurul serviciului de curierat pe bicicletă Tribul, dar ajunge mult mai departe. Aflăm de acolo că Ariel nu este obsedat de bani dar a reușit să-i obțină de-a lungul timpului, că admiră tot felul de oameni și mai ales pe Bogdan Turific, că nu prea se înțelege cu mama lui, că-i plac pauzele lungi și dese dar și munca în cele mai neobișnuite locuri, că viața poate fi și rea dar nu ai motive să o lași să devină așa.

Poate ar fi trebuit o mai mare atenție la corectarea gramaticală și la abaterile de la ortografie înainte de a imprima cartea. Nu că n-ar suna bine entuziastm. Cît despre imprimare, eu aș fi recomandat un blanc mai mare la cotor, pentru că acum e greu să citești ultimele litere de pe pagina din stînga și primele de pe pagina din dreapta fără să mutilezi cărticica.

De ce să citești această carte

Volumul lui Ariel a fost finanțat prin Crestemidei.ro, un site de crowdfunding destul de nou în România. A avut atît de mare succes, încît autorul a strîns banii ceruți în doar cîteva zile din cele multele preconizate. A cerut 2.000 de lei, a primit 4.300. A mai vîndut 12 cărți în 3 zile.

Citiți cărticica asta pentru că Ariel vorbește despre succes din proprie experiență, povestește cu entuziasm despre lucrurile care-l pasionează, dă citate inspiraționale. Ariel crede că numai ajutînd poți fi ajutat, că poți fura meserie de la cei mai buni în domeniul în care vrei și tu să activezi, că trebuie să încerci să faci ce-ți place chiar în momentul în care-ți vine ideea. Autorul acestei cărți consideră că este important să ai un cerc de prieteni pasionați ca tine, să ai un blog pe care să scrii cît mai des, să participi la întîlniri pe teme diverse.

Ariel Constantinof crede că toată lumea ar trebui să aibă o afacere, dar și să investească în cea mai importantă afacere din lume: propria persoană.

Fragment audio:

[soundcloud]https://soundcloud.com/george-hari-popescu/cartea-lui-ariel[/soundcloud]

Dacă aveți puțin timp, priviți și acest documentar scurt despre Tribul, curieri de spiță nobilă:

httpvh://www.youtube.com/watch?v=W1YGbJDVLGk

Dacă încă mai aveți timp, vedeți-l și pe cel realizat de Alexandru Brăduț Ulmanu.

[box style=”rounded” border=”full”]

Cîștigă această carte!

Iată provocarea: printr-un comentariu aici, spune un lucru pe care l-ai schimba la tine pentru a fi mai bun. Termen: 10 aprilie.

Voi alege cel mai bun/frumos/interesant răspuns. Predarea cărții se face personal în București sau Buzău sau printr-un intermediar dintr-unul din aceste orașe.

Foto: Arielu.ro


Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

30 gânduri despre “CARTE + AUDIO Cartea asta se vinde precum pîinea caldă – Ariel Constantinof

  • Mihai M

    Eu cred că aș schimba un lucru destul de important, hotărâtor pentru mine: modul în care mă organizez. As prefera să alerg dimineața, în loc să stau mai mult în pat, aș prefera să profit de anumite ore ale zilei în care aș putea să mă bucur de atâtea cărți care mă așteaptă și pe care le am pe listă. Plus că am atâtea lucruri pe care aș vrea să le învăț, oameni pe care nu i-am mai văzut de luni bune și pe care îi consider prieteni. Am nevoie de organizare (self-discipline, cum ar spune anglofonii) pentru că aș câștiga o resursă neregenerabilă – timp.

    Mulțumesc,
    Mihai :)

  • Mihaela

    Dacă ar fi să schimb ceva la mine în momentul ăsta, atunci aș vrea să am mai multă răbdare, să aloc mai mult timp fiecărui lucru pe care-l fac, să-mi permit să meditez mai adânc asupra fiecărei probleme. Aș vrea să cunosc mai mult, să învăț mai multe și să transmit mai departe tot ce cred eu că am cules bun.
    Acum ceva timp am mai avut parte de o schimbare la mine, pe care am ales-o tocmai ca să fiu mai bună. Este valabilă și astăzi: ordonarea priorităților în funcție de propria mea persoană. Astfel, am ales să împart timpul meu doar cu persoanele care merită acest lucru și care la rândul lor ar face același lucru pentru mine; am ales să fac doar lucruri care mă ajută să fiu mai bună și mai deșteaptă (chiar și în timpul liber) și am ales să stau mult mai mult cu bunicii (atâta vreme cât îi mai am), căci singura lor bucurie e să-și vadă nepoții alături.
    Și astăzi pot să spun că da, sunt mai bună decât ieri. Și n-am nicio scuză dacă mâine nu voi fi mai bună decât astăzi. Persevereeez!

  • MariaB

    Doar un lucru? Aş schimba infinit de multe lucruri dar mă gândesc că n-aş mai fi dacă aş face asta, ele reprezintă un fel de amprentă personală, zic eu. Dar, daca ar fi să schimb, aş schimba foarte multe lucruri, ca o compensare a neatenţiei şi nepăsării din trecut. Aş începe cu cele mai „banale”: aş citi! Dacă atunci ştiam să-mi găsesc veşnica scuză „Nu am timp, am teme multe de făcut!”, acum aş da bani pe 1/4 din timpul de atunci. În loc să mă fi jucat 3 ore la jocul pe televizor, trebuia să mă fi jucat 2 ore şi măcar într-o oră citeam ceva, orice!
    Hm, făcând o incursiune în trecutul apropiat, ajung la concluzia că şi numeroasele ore pierdute pentru a salva căţeluşii, aricii şi porcuşorii din Pet Rescue Saga mi-ar fi putut fi de folos.
    Nu m-atrag comentariile pompoase şi umflate de neseriozitate, aşa că zic simplu: AŞ CITI MAI MULT(şi dacă mi-a propu asta, cu siguranţă o voi face!). Bine, dacă aş avea şi-o carte care „se vinde precum pâinea cladă”, cu siguranţă aş fi înzecit motivată!

  • Pupaza George Daniel

    Indiferent de ce se va intampla eu voi citi cu drag aceasta carte fiind prima de acest gen din Romania
    Nu as schimba ceva anume ci as perfectiona mai degraba printr-un antrenament mai strict si mai diversificat, exercitii auxiliare, miscare continuua . Procesul a inceput mai de mult, am rezolvat punctualitatea (ajung mai devreme cu 10 20 de minute- si nu pentru ca vreau ci pur si simplu se intampla) , rabdarea, calmul , intelegerea , prioritatea, linistea de care ai nevoie sa treci peste lucruri mai putin placute din partea celorlalti si lista poate continua.
    O zi la superlativ pentru toata lumea de pe 2 roti si nu numai

  • Julli

    Mi s-a spus: ”Mama Omida” pentru că le rezolvam problemele , ”Mama Răniților” pentru că îi încurajam și nu transformam într-o catastrofă ceea ce părea a fi și mai recent ”Mama lui Cezar/Caesar” (pe care o chema printre altele Iulia).

    Mi s-a mai spus că sunt un bun lider pentru că instrumentul meu nu este teroarea și nu folosesc constrângerea pentru a avea rezultatele dorite.

    Încerc să-mi șlefuiesc perfecțiunea pentru ca visele să nu se transforme în iluzii.
    Și pentru asta mi-aș schimba materialul care-mi distruge perfecțiunea: înlăturarea oamenilor duplicitari.

  • Mimi D

    Hello

    As schimba cred ca amanarea de care sunt capabil. Pe zi ce trece imi dau seama ca am dat cu piciorul unor ocazii care nu se vor mai intoarce, trenuri pe care nu le voi mai prinde, fete/femei pe care nu le voi mai iubi sau carora nu voi mai avea ocazia sa le spun ce simt/ am simtit pentru ele.
    As elimina procrastinarea care ma tot „amana” pe mine insumi. M-am indepartat de visele pe care le-am avut cand eram copil sau adolescent si traiesc viata altuia. As schimba si cateva alegeri neinspirate pe care le-am facut si care m-au adus aici. Sunt atatea de adaugat/ comentat/ discutat/ concluzionat…

    Multumesc,
    M

  • Miri

    Buna :)

    Interesanta ideea voastra! Am aflat recent de cartea lui Ariel si deja imi place de el, de proiectele lui, de la motivonti si de amdoar18ani si Tribul, iar acum cartea. As schimba la mine cateva lucruri, dara daca e sa ma gandesc la unul singur as schimba ceva in modul in care imi petrec timpul liber. Daca atunci cand eram mai mica nu ma pasiona mai nimic, acum am atatea lucruri care ma atrag: de la amenajat gradini si flori pana la fotografie si moda (acum am vazut ca a prins trendul cu blogurile de fashion si la noi). As schimba timpul pierdut cu o petrecere a timpului liber mai intensa „intr-o pasiune”. Imi place cand vad oameni pasionati de ceea ce fac si mai ales cand au succes, ajung sa traiasca din si pentru asta. Ariel cred ca este un bun exemplu in aces sens.

    Multumesc,
    Miri

  • George

    Salut

    Am vazut articolul acesta si as vrea si eu sa iti rapund la provocare.
    Na, mi se pare ca volumul publicat de Ariel este chiar interesant :) Am facut multe prostii pana acum si pot sa spun din experienta ca sunt foarte multe experiente care pot fi evitate numai daca am asculta mai mult pe cei care au trecut prin ele. Eu as schimba asta la mine: sa nu ma mai arunc aiurea, sa nu mai risc atata si sa stau si sa-i ascult pe cei care au trecut prin experiente similare, ar trebui „sa fur” mai multe experienta si sa ascult mai mult de sfaturile celor mai in varsta, vorbesc aici si de parinti, dar si de tovarasi si de iubite. Cred ca se numeste ascultare activa..

    Ciao
    G

  • Adriana

    As schimba felul in care vad oamenii. Incerc sa ma raportez la ceilalti cu mai multa disponibilitate in a le acorda a doua sansa atunci cand ma dezamagesc, sa fiu mai permisiva, sa critic mai putin si sa ma concentrez mai mult pe calitatile unei persoane. Daca am invatat ceva pana acum, ar fi ca in viata totul se rezuma la oameni si la cum relationam unii cu altii, astfel ca fiecare sa iasa imbogatit din aceasta interactiune.

  • Laura

    Cu siguranta as face mai mult sport, caci am descoperit recent ca am nevoie. As face mai mult jogging as merge cu mai mult curaj la sala. Am fost deja prima oara si m-a speriat febra musculara, dat fiind ca ultimul efort fizic serios a fost pentru mine acela de la ultimele ore de educatie fizica din liceu.. Asta as schimba la mine – disponibilitatea de a face sport, de a-mi provoca putin trupul din punct de vedere fizic, poate asa voi capata mai multa energie :)

  • Laura

    Când m-aș uitat pe fereastră, aș vrea să nu o mai fac doar ca să-mi aleg hainele în funcție de vreme, ci să iau de-acolo o bucățică de inspirație, dintr-un miros, dintr-o culoare, dintr-un zgomot. Și cu bucățica aia, să completez puzzle-ul imaginației mele, al creației. Să învăț să fructific fiecare idee și să o pot transmite mai departe.
    Să mă opresc mai des, să nu mai alerg atât de mult și să nu mai fiu apatică. Să contemplez, măcar așa, din când în când, lucruri mici și să le descopăr frumusețea și individualitatea.
    Să nu mă mai strâmb când e prea cald, sau prea frig… doar să inspir adânc aerul și să-l simt… dar pentru asta trebuie să mă las de fumat. :) Asta aș schimba.

  • Ileana

    Salutare,
    As schimba la mine mai multe. Dar daca ar fi sa aleg unul, acesta cred ca ar fi faptul ca nu am facut voluntariat pana acum. Observ foarte multe probleme care pot fi solutionate in comunitatea si societatea din care fac parte numai prin actiune colectiva, voluntara. Sunt destul de multe: de la problema cainilor comunitari de pe strazile noastre pana la trotuare prost
    facute, praf si trafic in mijlocul Bucurestiului, paduri distruse prin Carpati, exploatari fara mila a tuturor resurselor naturale, fara vreo grija pentru mediu..

  • Olga

    As schimba jobul, tara, probabil as schimba multe din oamenii pe care iam cunoscut si pe care nu ii mai consider prieteni. Mi-as schimba statutul. As pleca sa ma plimb vreun an, ca cel care a scris Namaste, mi-as lua un an sabatic si as calatori prin lume ca sa imi indeplinesc un vis din copilarie – acela de a vedea Argentina si Madagascar, locurile despre care citeam si care mi-au „deschis ” imaginatia.

  • alegerea

    Plus ca am depus atata efort ca sa castige un blogger care te are in blogroll :)))))))))))

    Cel mai bun raspuns este cel mai lung din cate vad.. asta e printre criterii?

    nu am auzit de tine pana acum, dar sunt foarte curios de c evei scrie de-acum pe acest blog, tov. jurnalist-blogger-profesor :)))))

    • George Hari Popescu Autor articol

      Mademoiselle Alegerea, e o idee bună. Oricum, revino pe aici pentru cărți noi, nu le dau pe toate pe pile. Asta dacă nu te-am supărat prea mult… Succes!

  • Le scelta

    Mon cher, cartea lui Ariel chiar ma interesa, nu stiu daca vei mai recenza/prezenta vreo carte care sa imi suscite acelasi interes si acelasi timp dedicat, insa o sa urmaresc site-ul. De obicei nu caut nici literatura motivationala, nici titluri de la Nemira. Abia am timp liber, mai putin e dedicat lecturii, dar in primul rand prefer Humanitas,Polirom, defuncta Meridian, Paideia, Cartea Romaneasca (asta nu stiu daca mai exista).. Si nu prefer toate colectiile. Cartea lui Ariel e de literatura motivationala, dar i-am mai urmarit actiunile si eram curios in legatura cu scrisul lui, plus ca stiu ca vorbeste o limba romana destul de corecta.. si ceea ce face face din pasiune :)
    Gata, nu te mai stresez. Numarul comentariilor mele de aici = 7.

    • George Hari Popescu Autor articol

      Ma chérie, mă bucur că ți-a plăcut. Nici eu nu citesc carte motivațională de obicei, dar la a lui Ariel am ajutat puțin la finanțare. Dacă te va interesa și ceva de la Nemira, mai intră pe aici. Baftă!