Am văzut trei filme nominalizate 4


(Timp estimat pentru citirea acestui articol: 1 min)

The Wolf of Wall Street (2013)

  

Un carusel de energie de diverse facturi în care Leo DiCaprio se ține bine și din care coboară nevătămat. Scheme financiare, viață trepidantă, gesturi în exces – trei ore de evadare. Mi-a adus aminte de „Ocean’s Eleven“. Senzațională scena în care încearcă, drogat, să coboare scările și să ajungă la mașină! Intens. Aici.

August: Osage County (2013)

  

Am mai văzut filme în care familia se reunește/destramă cu ocazia unei înmormîntări, dar dureros ca acesta, mai rar. Cînd tatăl se sinucide, fiicele încearcă să țină totul legat, dar realitatea le scapă printre degete. Rezumatul mult mai simplu al filmului ar putea fi așa: Meryl Streep, Julia Roberts, Benedict Cumberbatch, Juliette Lewis, Ewan McGregor. Îngrijorător. Aici.

Mandela: Long Walk to Freedom (2013)

  

O privire rapidă de vreo 140 de minute asupra luptei lui Mandela de a aduce pacea și egalitatea pe pămîntul său. Filmul încearcă să ne apropie mult de omul Mandela, iar contextul politic trece în planul doi. Nu este un film de Oscar, dar poate fi o introducere în studiul apartheid-ului. Aspirațional. Aici.


Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

4 gânduri despre “Am văzut trei filme nominalizate

 • Povestile Mele

  … si cartea The Book Thief, dupa care s-a facut filmul. Volumul a aparut in Romania prin 2011, prima editie. E foarte frumos scrisa. Filmul nu l-am vazut deocamdata.
  Philomena si Dallas Buyers Club sunt si ele intersante.
  La fel, Blue Jasmine al lui Woody Allen.

 • Chaika

  The Wolf of Wall Street vazut si eu, intr-adevar foarte tare. Multi spun ca “Gravity” ar fi filmul anului 2013, pentru mine The Wolf of Wall Street e cu mult peste. :) August: Osage County – daca e cu sinucideri nu cred ca o sa ma uit. Si al treilea film ma mir cum de nu l-am vazut deja, il punem direct la must-see.

  Dintre nominalizari am vazut si Dallas Buyers Club dar nu mi-a placut asa mult. Si Jackass Presents: Bad Granda – pentru o seara in care pur si simplu vrei sa razi prosteste e filmul perfect.