La 6 ani de Paginademedia.ro, 6 motive să urmărești jurnalismul de calitate 1


(Timp estimat pentru citirea acestui articol: 3 min)

Acum 6 ani, cînd Petrișor mi-a cerut ajutorul pentru a lansa un site propriu cu informații din industria mass-media și a publicității, am crezut că face un lucru necugetat să renunțe la statutul de angajat la Evenimentul zilei. Însă el credea foarte mult în proiectul lui și voia să facă jurnalism independent de nișă. Cu scepticismul care mă caracterizează, am făcut tot ce am putut ca să punem pe picioare un site simplu, cu rubricuțe, o structură logică și mari aspirații.

După cîteva seri cu chips-uri și Cola, am dat drumul primei versiuni a site-ului Paginademedia.ro al lui Petrișor Obae. Cînd anunțam lansarea, acum 6 ani, în 6 octombrie, spuneam că am avut multe de învățat de la Petrișor și încă mai cred acest lucru. În continuare, este unul dintre cei mai visători și optimiști oameni pe care-i cunosc.

A pornit cu vreo cîteva zeci de vizitatori pe zi, a ajuns la cîteva sute, la cîteva mii și iată că în septembrie 2014 site-ul a înregistrat peste 230.000 de vizitatori și aproape un milion de afișări.

Iar traseul design-ului ar fi cel din imaginea alăturată.

La ceas aniversar, iată 6 motive pentru care ar fi bine să urmăriți zilnic Paginademedia.ro:

  1. Este un site cu tradiție, primul site serios cu informații și analize despre mass-media, publicitate și comunicare online. Paginademedia.ro este înregistrat în SATI, deci statisticile de audiență sunt transparente.
  2. Conținutul este produs de profesioniști, oameni cu studii în domeniu, absolvenți de Jurnalism.
  3. Nimic nu apare la Paginademedia.ro fără a fi verificat. Uneori site-ul preferă să nu dea primul o știre doar de dragul de a fi primul, pentru că informația încă nu a fost verificată.
  4. Oferă conținut original: interviuri video cu profesioniști din domeniu, audiențe TV imediat sau a doua zi după difuzarea emisiunilor, pagina de epocă etc.
  5. Are o rubrică de anunțuri de job-uri disponibile în domeniu. Anunțurile vin chiar de la companiile angajatoare. Jurnaliștii în căutare de job pot publica gratis cererile lor.
  6. Este un site respectat de breaslă, care nu se implică în scandaluri și care nu abordează senzaționalist subiectele. Publicul site-ului este educat și cuprinde manageri și profesioniști.

Paginademedia.ro își încheie copilăria încetișor, deși este de mult timp în liga mare a site-urilor de profil. La mulți ani și forță în jungla românească a jurnalismului online!


Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Un gând despre “La 6 ani de Paginademedia.ro, 6 motive să urmărești jurnalismul de calitate