E-COMMERCE Punem sau nu punem link-ul spre sistemul european de litigii?


(Timp estimat pentru citirea acestui articol: 1 min)

De curând, s-a creat vâlvă în jurul unei noi obligații de a insera un link pe site-ul unui magazin de comerț electronic către sistemul online european de soluționare a litigiilor – SOL. În acest solutionare online litigiisens, este invocat art. 14 din Regulamentul (UE) nr. 524/2013 (consultați textul integral al modalității de punere în aplicare a acestui regulament). Regulamentul european a fost publicat în vara lui 2015 şi a intrat în vigoare în 9 ianuarie 2016. Ca atare, magazinele care nu pun acel link pe prima pagină ar fi pasibile de amendă (cf. art 32 e) din OG 38/2015).

Dar nu este așa de simplu…

Lucrurile sunt puțin mai complicate, deoarece chiar pe prima pagină a site-ului cu pricina este precizat în mod clar că acest sistem încă nu este funcțional în România:

“Sistemul nu conține în prezent entități de soluționare pentru anumite sectoare și pentru următoarele țări: Croația, Germania, Lituania, Luxemburg, Malta, Polonia, România, Slovenia, Spania. Prin urmare, este posibil să nu puteți utiliza acest site pentru a soluționa un litigiu cu un comerciant care are sediul într-una dintre aceste țări.”

Ca atare, un magazin online din România care nu afișează link-ul spre site nu ar putea fi amendat pentru că nu respectă ceva ce nu poate respecta din motive tehnice.  

Citiți tot articolul la Trusted.ro

Abonează-te
Anunță-mă cînd apar
guest

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments