Am văzut trei filme, din care două de(spre) Paști: Risen, The Robe, The Discovery 2


(Timp estimat pentru citirea acestui articol: 2 min)

Risen (2016) ✭✭✭✩✩

Pilat din Pont îi ordonă unui ofițer roman să investigheze modul în care a fost pus în mormînt un anume Isus, dar mai ales modul în care corpul lui a dispărut. Ofițerul este chinuit de îndoieli pe parcursul investigației și ajunge într-un punct în care simte că trebuie să se schimbe. Păcat că, la un moment dat, muzica de fundal seamănă amenințător de mult cu cea din “Isus din Nazaret”, iar asta te duce direct în alt trip. Ia uitați aici.


The Robe (1953) ✭✭✩✩✩

Un fel de chinuri psihologice ale unui ofițer roman care este pus să-l crucifice pe Isus (o variație mai bine colorată a filmului anterior). Dincolo de faptul că este o peliculă din anii ’50 nejustificat de lungă, creația nu aduce mare lucru la panoplia de filme despre trăirile interioare ale soldaților romani care au fost martori sau au participat la presupusele evenimente din acea epocă. Ia uitați aici.


The Discovery (2017) ✭✭✩✩✩

Păcat, putea ieși ceva frumos… Nu e un film de Paști, dar are pretenția că este despre reînviere și lumea de dincolo. Dar nu este nici SF, nici destul de romantic, nici acțiunea nu te ține lipit de scaun. Se pare că “un om de știință” bagă mîna-n foc că există viață după moarte. Cele 2-3 fraze pseudo-filosofice despre om, viață, amintiri, realitate și fantezie nu salvează deloc acest fiasco. Ia uitați aici.


::: Seria Am văzut trei filme :::


Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

2 comentarii la “Am văzut trei filme, din care două de(spre) Paști: Risen, The Robe, The Discovery