Povești cu bitcoin > UE vrea să reglementeze, dar oferă și premii, salarii în BTC în Japonia


(Timp estimat pentru citirea acestui articol: 2 min)

Bruxellesul dă undă verde propunerii prin care vor fi reglementate tranzacțiile cu monede virtuale în UE

Tranzacțiile cu monede virtuale beneficiază de un grad de anonimat mai mare decât transferurile clasice de fonduri financiare și, prin urmare, implică riscul ca moneda virtuală să poată fi folosită de organizații teroriste pentru a disimula transferurile financiare, arată Comisia. Alte eventuale riscuri evidențiate sunt legate de ireversibilitatea tranzacțiilor, de modalitățile de gestionare a operațiunilor frauduloase, de natura opacă și complexă din punct de vedere tehnologic a acestui sector, precum și de lipsa unor garanții de reglementare.

Citește la Profit.ro


UE acordă premii de 5 milioane euro pentru proiecte bazate pe blockchain

Premiile “Blockchain pentru Binele Social”, prima inițiativă oficială a Comisiei în domeniul tehnologiei blockchain, vor fi finanțate prin programul UE de cercetare și inovare Orizont 2020 și vor fi acordate cetățenilor, organizațiilor, sau companiilor europene care vin cu soluții eficiente pentru a provoca schimbări sociale pozitive, utilizând tehnologia registrului distribuit (DLT). Termenul limită pentru depunerea proiectelor a fost stabilit pentru al doilea trimestru din 2019, iar câștigătorii premiilor vor fi anunțați în prima parte a anului 2020.

Citește la Profit.ro


O companie din Japonia îşi plăteşte angajaţii în Bitcoin

GMO Internet Group, o companie cu afaceri în domeniul internetului, a precizat că din martie 2018 va plăti o parte (echivalentul a 870 de dolari) a salariilor celor 4.000 de angajaţi în moneda virtuală Bitcoin. Măsura are ca scop impulsionarea tranzacţiilor cu moneda virtuală Bitcoin, care a ajuns să fie tranzacţionată în urmă cu câteva zile la preţul de 19.000 de dolari.

Citește la Japan Times


ÎN PLUS:

⇢ Poate ai timp să citești o carte despre blockchain
⇢ Dacă ai bitcoini, iată ce magazine online românești îi acceptă

Abonează-te
Anunță-mă cînd apar
guest

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments