Povești cu bitcoin: jumătate din criptomonede sunt deținute de un mic grup, creatorul lui Bittorent vrea un Bitcoin mai bun 2


(Timp estimat pentru citirea acestui articol: 3 min)


Jumătate din bitcoinii lumii sunt în 1% din portofele

Un studiu recent privind moneda virtuală Bitcoin arată că aceasta se concentrează în 1% din portofelele electronice și că mulți deținători nu au ales sau nu au putut să o vândă când a atins pragul maxim. Studiul realizat de compania de cercetare specializată în blockchain Diar arată că 55% din valoarea totală a monedelor virtuale Bitcoin, respectiv peste 100 de miliarde de dolari, se află în doar 1% din totalul portofelelor electronice. Același studiu arată că portofelele care controlează mai bine de jumătate din valoarea totală a Bitcoin au balanțe care depășesc 200 BTC, adică peste 1,25 de milioane de dolari.

⇢ Citește detalii la Profit.ro


Creatorul lui Bittorent vrea să creeze un Bitcoin mai bun

Bram Cohen vrea să repete în domeniul criptomonedelor succesul obținut cu aplicația de sharuit fișiere. El plănuiește să lanseze la anul moneda Chia, bazată tot pe blockchain. El spune că această criptomonedă va fi mai atractivă pentru instituțiile financiar decît este acum bitcoinul.

Cohen a atras deja fonduri pentru proiectul lui și chiar fonduri serioase – 3,4 milioane de dolari strînse numai în primăvara lui 2018.

⇢ Citește detalii la Wired.com


Mineritul de bitcoin nu mai este profitabil pentru persoanele fizice

Deprecierea din ultimul an și concurența din ce în ce mai ridicată de pe piață au făcut ca, începând cu luna septembrie, mineritul bitcoin să nu mai fie profitabil pentru persoane fizice, ci numai pentru marii producători instituționali. Costul marginal de producție reprezentat de factura la electricitate a depășit, începând cu această lună, prețul unei criptomonede. Ba chiar se vorbește că mineritul va contribui decisiv la încălzirea globală pînă în anul 2033, dacă se continuă această activitate în același ritm.

Cea mai cunoscută mare monedă digitală la nivel global s-a depreciat cu peste 50% în ultimul an și cu peste 60% față de cotația maximă pe care a înregistrat-o pe 17 decembrie 2017.

⇢ Citește detalii la Profit.ro


După 10 ani, Bitcoin n-a schimbat mare lucru

Totul a început cu o lucrare publicată de Satoshi Nakamoto, un personaj despre care nici acum nu se știe cine este. Prin 2010, acesta a dispărut din știrile lumii, dar moneda lui virtuală a crescut fulminant. Astăzi, minarea de Bitcoin consumă o cantitate nemaipomenită de curent electric.

Succesorii ideii lui Nakamoto se chinuie acum să rezolve unele probleme ale monedei, dar entuziasmul de anul trecut este clar că a trecut. Lucrarea “tatălui Bitcoin-ului” merită și acum citită, dar nu se știe în ce direcție o va lua criptomoneda.

⇢ Citește detalii la Wired.com


⇢ Poate ai timp să citești o carte despre blockchain
⇢ Dacă ai bitcoini, iată ce magazine online românești îi acceptă


Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

2 gânduri despre “Povești cu bitcoin: jumătate din criptomonede sunt deținute de un mic grup, creatorul lui Bittorent vrea un Bitcoin mai bun

 • Catalin Istratoiu

  Domnule Popescu, va stimez .. insa acest articol mai mult dezinformeaza decat informeaza si mai bine nu l-ati fi scris.
  Cateva argumente:
  1. Profit.ro nu prea este specializat in criptomonede. Desi sunt cateva surse de stiri, in general media mainstream nu informeaza corect pentru ca nu are timp (sau resurse umane pasionate) care sa se documenteze despre acest subiect.
  2. Nici dvs si nici profit.ro nu dati un link catre acest studiu! Vreau sa vad sursa acestei stiri .. si cum ramane ideea de a primi informatia din cel putin 2-3 surse?
  3. Acest studiu pare a fi mai degraba din categoria “fake-news” deoarece ataca exact principiul descentralizarii aflat in lucrarea lui Satoshi Nakamoto. Va rog cititi acel document si incercati mai intai sa intelegeti continutul inainte de a raspandi stiri care vor indruma pe cei care va citesc in directia total opusa fata de ceea ce este scris si fundamentat in lucrarea lui Satoshi Nakamoto.
  4. Satoshi Nakamoto NU “a dispărut din știrile lumii”! El/Ei/Ele vor continua sa aprinda imaginatia jurnalistilor. Entitatea care a fost insa la baza “Satoshi Nakamoto” insa nu s-a mai MANIFESTAT PUBLIC pe internet din 2010. Sunt doua lucruri care sunt total diferite fata de exprimarea dvs.
  5. Bitcoin este un sistem descentralizat si nu este condus de nicio entitate care sa aiba controlul total asupra acestei solutii. Incerc sa va explic nu numai descentralizarea ci si faptul ca exista o comunitate care ia decizi intr-un CONSENS public si la vedere, fara a avea un “dictator” sau personalitatea Satoshi Nakamoto care a pornit aceasta solutie. Aceasta este un principiu fundamental al Bitcoinului si chiar se poate face diferentierea fata de celelalte cripto-monede aparute, prin faptul ca NIMENI nu poate sa intervina UNILATERAL in tranzactiile Bitcoinului.
  6. Mineritul Bitcoin nu mai este profitabil de foarte multi ani. Tehnologia deja a atins o panta foarte abrupta si ce comunicati dvs aici deja e fumat de 2-3 ani. Nici macar celelalte criptomonede venite dupa Bitcoin nu mai pot fi minate pe calculatoarele personale. Vorbim de masini construite SPECIFIC pentru rezolvarea acestui tip de problema si care sunt OPTIMIZATE aproape de extrem. Va rog documentati-va pentru ca nu are rost sa comunicati cititorilor dvs informatii care nu mai sunt valabile de ani de zile.
  7. Aplicati o stampila total falsa cand anuntati “După 10 ani, Bitcoin n-a schimbat mare lucru”. Aceasta concluzie va dezcalifica pentru cei care au idee despre bitcoin si celelalte criptomonede.

  Nu imi pasa daca veti aproba acest comentariu, pentru ca este doar pentru ochii dvs.

  DPMDV nu numai comentariul meu, ci intreg acest articol ar trebui sa dispara de pe site-ul dvs. si poate reusiti sa faceti un pas in spate ca sa puteti vedea “the big picture”. Va rog sa va documentati mai mult inainte de a va arunca in a cita alte surse care nu sunt deloc interesate sa faca utilizatorii si cititorii sa inteleaga ce este si cu ce se mananca Bitcoin-ul.

  Daca ati reusit sa-mi cititi tot comentariul pana in acest moment, va multumesc pentru rabdare.

  C.I

  • George Hari Popescu Autor articol

   Mulțumesc pentru comentariu! Nu este un articol jurnalistic, ci o colecție de link-uri, iar aprecierile aparțin autorilor articolelor citate (de exemplu, chiar Wired spune că BTC n-a schimbat mare lucru). Voi urmări blogul dv., pentru texte de calitate și inspirație.