Povești cu bitcoin: Shitcoin vs. Buttcoin, Google nu mai vrea cripto în Chrome Store, “Crucea Morții” la BTC


(Timp estimat pentru citirea acestui articol: 4 min)

Shitcoin vs. Buttcoin

În ziua de azi, sunt o mulțime de companii care lansează propriile monede virtuale, ba chiar și unele state ale lumii au lansat sau au anunțat că-și lansează criptomonede, cu diverse rațiuni în spate. Iată o animație care demonstrează că uneori putem pica în derizoriu cu astfel de inițiative:


Oprirea reclamelor la criptomonede pe Twitter a dus la scăderea bitcoin cu 5% într-o zi

Twitter a anunţat că interzice publicitatea pentru ofertele iniţiale de monede şi vânzările de token de pe platforma sa, alăturându-se companiilor Facebook şi Google care au interzis la începutul anului astfel de reclame. Potrivit Bloomberg, din această cauză, s-au înregistrat scăderi şi în rândul monedelor rivale Bitcoin, cum sunt Ripple, Ether şi Litecoin.

Facebook a fost prima companie de social media care a anunţat, în luna ianuarie, interzicerea de pe platformă a reclamelor care se referă la bitcoin, criptomonede şi oferte publice iniţiale de monede (ICO), încercând astfel să combată escrocheriile şi fraudele.

Citește la Mediafax


Ce este “Crucea Morții”, în cazul monedei Bitcoin

Expresia se referă la situația în care media fluctuațiilor pe termen scurt a unei active trece sub media fluctuațiilor pe termen lung, indicînd o lipsă de apetit mai mare decît de obicei pe piață. Se pare că Bitcoin se apropie de această situație. Unii spun însă că poate fi o capcană, deoarece valoarea monedei este oricum mai mare acum decît în perioada corespunzătoare de anul trecut.

Citește la Motherboard


Google va interzice extensiile pentru criptomonede din Chrome Store

Hai că “interzice” devine cuvîntul anului, în materie de monede virtuale! Compania a anunțat că va bloca aplicațiile care ajută la minarea de criptomonede, iar în iulie le va îndepărta din Chrome Store.

Pînă acum, Google permitea listarea acestor extensii atît timp cît scopul era doar de minare. Numai că unele dintre extensii conțineau cod care puteau ataca dispozitivele utilizatorilor. Așa că, în loc să-și bată capul cu filtrarea acestor aplicații, compania le va interzice pe toate!

Citește la Wired


Blockchain-ul explicat în desene

Adevărul este că e greu să-i explici unui începător cum funcționează tehnologia (sau logica?) blockchain. S-au scris cărți, se țin conferințe, s-au făcut clipuri. Din seria de explicații amuzante și ușor de digerat, iată un fel de bandă desenată.

Vezi explicațiile la TheNib


Ce te faci dacă angajații vor să fie plătiți în BTC?

Păi… trebuie să le iei în seamă dorința, asta în primul rînd. Apoi, ai de făcut o analiză destul de serioasă, ca să vezi ce este legal și ce nu, ce-ți permiți din punct de vedere financiar și contabil, cum faci plata la nivel practic ș.a.m.d.

Bitcoin-ul este clar interzis în anumite țări – Maroc, Ecuador, Nepal, Bolivia, China – și lista se va îmbogăți nu noi state. În SUA, moneda nu este rău famată, dar o să fie groaznic de dificil să plătești taxele la stat dacă alegi plata în Bitcoin a salariilor. De asemenea, ține cont și că Uniunea Europeană și Marea Britanie pregătesc legi speciale pentru monedele virtuale.

Citește la Forbes


⇢ Poate ai timp să citești o carte despre blockchain
⇢ Dacă ai bitcoini, iată ce magazine online românești îi acceptă

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.