Am văzut trei filme (The Death of Stalin; Downsizing; Three Billboards Outside Ebbing, Missouri)


(Timp estimat pentru citirea acestui articol: 1 min)

The Death of Stalin (2017) ✭✭✭✩✩

Satiră despre lupta pentru putere de după moartea lui Stalin. E bine să știi un pic cum s-au petrecut de fapt lucrurile în istorie ca să poți savura cu adevărat filmul, dar oricum sunt amuzante diversele situații absurde și unele schimburi de replici. În spatele lor însă, se ascund violența, amărăciunea și comunismul atroce. Ia uitați aici.


Downsizing (2017) ✭✭✭✭✭

O idee năstrușnică, amuzantă și care-ți pune mintea să lucreze stă la baza filmului: ce-ar fi dacă oamenii ar putea fi micșorați, în așa fel încît să consume mai puțin spațiu și resurse naturale? Sigur, asta ar însemna 200-300 de ani, dar planeta oricum se stinge încet, încet. Povestea simplă este construită interesant și nu sunt atît de multe efecte speciale pe cît te-ai aștepta. Ia uitați aici.


Three Billboards Outside Ebbing, Missouri (2017) ✭✭✭✭✩

Întregul film este un joc de putere și presiune psihologică între mama unei fete care a fost violată și arsă cînd mergea pe jos de acasă spre oraș și polițiștii din localitate. Scopul scenariului nu este să aflăm dacă se rezolvă cazul și este prins vinovatul, scopul este împăcarea: între mamă și autorități (și cei care sunt împotriva ei), dar și cu ea însăși. Mai multe personaje își găsesc liniștea și echilibrul pe parcurs. Ia uitați aici.


::: Seria Am văzut trei filme :::

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.