Povești cu bitcoin: NSA urmărea utilizatorii de bitcoin, Twitter va interzice reclamele la criptomonede, cumpărătorii online sunt sceptici


(Timp estimat pentru citirea acestui articol: 4 min)

Edward Snowden: NSA a urmărit utilizatorii de Bitcoin

Potrivit unui raport datat martie 2013, NSA a găsit o modalitate de a urmări tranzacţiile în Bitcoin, deţinând parole ale unor utilizatori, activitatea lor pe net şi chiar adresa MAC a dispozitivelor.  Bitcoin a fost cea mai urmărită monedă virtuală de către NSA şi prioritatea ei nr. 1 în materie de criptomonede.

Pentru aceasta, NSA a folosit un program numit MONKEYROCKET și subprogramul Oakstar, care culege date din Europa de Est, America de Sud şi Asia, după cum arată documentele publicate de Edward Snowden.

Citește la The Intercept


Twitter ar putea interzice reclamele la criptomonede, dar șeful companiei crede în Bitcoin

Twitter s-ar putea alătura companiilor Google și Facebook în inițiativa de a interzice reclamele pentru produse și servicii legate de criptomonede. Mai multe surse afirmă că rețeaua socială ar putea interzice la nivel internațional reclamele pentru companii de schimb de valută, portofele electronice și ICO-uri, în următoarele 2 săptămâni.

Marile platforme de advertising se află în continuare sub presiunea de a-și proteja utilizatorii în ce privește piața crypto din partea autorităților de reglementare.

Citește la Engadget

Pe de altă parte, șeful companiei Twitter crede că în 10 ani Bitcoin va deveni moneda universală a lumii. Încrederea pe care o are Jack Dorsey în Bitcoin rezultă şi din serviciile oferite de Square, companie care a adăugat recent opţiunea de a cumpăra şi vinde prin Bitcoin direct din aplicaţia Square Cash.

Citește la The Times


Fratele lui Pablo Escobar spune că s-a întâlnit cu un agent FBI care s-a prezentat ca fiind Satoshi Nakamoto

Roberto Escobar lansează o nouă criptomonedă numită “Dietbitcoin”, o clonă a lui Bitcoin. Împreună cu lansarea, a apărut și o carte de 280 de pagini, o biografie parțială și un manifest, intitulată “Pablo Escobar’s Dietbitcoin: The True Story by Roberto Escobar”.

În carte, Roberto susține că a avut o întâlnire cu un agent guvernamental american care s-a prezentat drept creatorul lui Bitcoin, Satoshi Nakamoto. Această întâlnire l-a făcut pe Roberto să tragă concluzia că guvernul american a creat Bitcoin și că moneda se va prăbuși într-o zi pe piață.

Citește la Motherboard


Statele membre G20 resping criticile referitoare la criptomonede

Conform organizației G20, criptomonedele precum Bitcoin nu pun în pericol stabilitatea financiară globală. Grupul va respinge apelurile la reglementarea pieței de criptomonede. La începutul lunii, guvernatorul Băncii Angliei, Mark Carney, a declarat că este nevoie de reglementări pentru a proteja piețele financiare.

Evaluarea grupului G20 a arătat că lucrurile s-ar putea schimba în cazul în care criptomonedele vor fi folosite pe scară largă și vor fi interconectate cu sistemul financiar clasic.

Citește la Finextra


Cumpărătorii online sunt sceptici în ceea ce privește criptomonedele, deoarece cererea pentru cartele preplătite se dublează

Cererea de criptomonede a consumatorilor este surprinzător de scăzută; cumpărătorii au în prezent de șapte ori mai multe șanse să cumpere ceva online cu o cartelă preplătită decât cu o monedă digitală. Potrivit noii cercetări de la Intrapay, mai puțin de 2% dintre cumpărători au folosit criptomonede și doar 6,5% doresc să o utilizeze pentru a cumpăra articole online în viitor.

Între timp, pe măsură ce consumatorii devin din ce în ce mai prevăzători în ceea ce privește securitatea online, cererea de card-uri preplătite aproape s-a dublat, de la 9% la 17%. Acest lucru se datorează faptului că ei doresc plăți care să le ofere mai mult control asupra banilor lor, deoarece doresc să primească actualizări în timp real privind starea plăților și ajutor în ceea ce privește folosirea bugetului personal.

Citește la Internet Retailing


⇢ Poate ai timp să citești o carte despre blockchain
⇢ Dacă ai bitcoini, iată ce magazine online românești îi acceptă

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.