Povești cu bitcoin > Un român condamndat pentru furt de bitcoin, Belarus legalizează criptomoneda, Israelul va lansa propria monedă virtuală


(Timp estimat pentru citirea acestui articol: 3 min)

Primul român condamnat pentru că a furat bitcoin

Un fost angajat al unei firme românești care, printre altele, administrează și securizează o rețea internațională de echipamente de tip ATM care permit efectuarea de tranzacții cu criptmoneda virtuală bitcoin a fost condamnat pe 21 decembrie, în primă instanță, la 2 ani de închisoare cu executare pentru furt de bitcoin din conturile clienților firmei. Sentința nu este definitivă și poate fi atacată cu apel.

Potrivit sentinței de admitere a acordului de recunoaștere a vinovăției, inculpatul ar fi efectuat cel puțin una dintre tranzacțiile incriminate la bancomatul de bitcoin din zona Pieței Unirii din București, instalat în 2014.

⇢ Citește la Profit.ro


Belarus legalizează tranzacțiile cu monede virtuale

Republica Belarus a legalizat ofertele de criptomonedă și tranzacțiile cu bitcoin și alte monede virtuale, în încercarea de a atrage noi investiții străine pentru a susține economia. Președintele fostului stat sovietic, Alexandr Lucașenko, a semnat un decret prin care sunt legalizate ofertele inițiale de criptomonedă (ICO) și tranzacțiile cu monede virtuale, inclusiv schimburile între monede virtuale și monede fiduciare, scrie Reuters.

Potrivit decretului prezidențial privind Parcul High-Tech (HTP) din Belarus, o regiune economică cu regim fiscal special, toate tranzacțiile cu monede virtuale vor fi scutite de taxe în următorii cinci ani.

⇢ Citește la Profit.ro


Goldman Sachs creează un departament de tranzacționare cu criptomonede

Banca are drept obiectiv funcționarea acestui departament în iunie 2018. Goldman ar deveni practic prima firmă mare de pe Wall Street care va tranzacționa pe piața volatilă de monedă virtuală. O decizie fermă privind localizarea departamentului nu a fost luată.

În primă fază, monedele virtuale vor fi tranzacționate electronic, în cadrul funcției de tranzacționare sistematică a sistemului.

⇢ Citește la Bloomberg.com


Israelul vrea să lanseze o monedă digitală

Banca Israelului ia în considerare crearea unei monezi digitale, pentru a accelera sistemul de plată din țară și a reduce cantitatea de bani din economie (în condițiile în care 22% din aceasta se estimează a fi economie neagră). Guvernul ar fi gata să includă în bugetul pe 2019 noul sistem, dacă acesta va fi aprobat, moneda digitală urmând să fie una centralizată, sigură și nu va oscila ca valoare.

Luna trecută, instituția monetară din Israel a cerut public propuneri pentru crearea unei infrastructuri care ar susține plăți imediate: inițiatorul plății ar fi debitat imediat, iar beneficiarul ar fi creditat în scurt timp. Plățiile ar urma să fie făcute 24 de ore/zi, 365 de zile/an.

⇢ Citește la Ecompedia.ro


ÎN PLUS:

⇢ Poate ai timp să citești o carte despre blockchain
⇢ Dacă ai bitcoin, iată ce magazine online românești acceptă moneda

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.