Top 7 al filmelor văzute în 2018


(Timp estimat pentru citirea acestui articol: 4 min)

Anul trecut, am văzut doar 48 de filme în intimitatea laptop-ului :-( Sigur, în afară de cele de la cinema și de seriale, dar și în afară de cîteva filme despre care n-am mai scris pentru că au fost incredibil de slabe. Asta poate să însemne că m-am luat mai mult cu treaba decît în 2017, dar și că am mai citit și am mai ieșit și eu în oraș, ca tot omul…

Oricum, din cele văzute și verificate, iată topul 7 al celor care mi-au rămas în minte.


7.
All the Money in the World (2017) ✭✭✭✭✩

Mi-a plăcut pentru că este variat, acțiunea nu se oprește aproape deloc, personajele sunt puternice și bine conturate și sunt cîteva surprize în cadrul tramei încît sigur nu vei face pauză de toaletă în timpul vizionării. Că o fi inspirat din fapte reale sau nu, deja nu mai contează. Ia uitați aici.


6.
Wonder (2017) ✭✭✭✭✩

Un băiețel născut cu malformații faciale învață (și este învățat) să-și înceapă viața. Prejudecăți, bullying, probleme practice de zi cu zi – astea sunt chestiunile de suprafață. Contează mai mult implicațiile emoționale. N-am putut să nu remarc că Owen Wilson nu e băgat foarte mult în seamă în scenariu, dar, deh, după atîtea comedii, ești circumspect un pic la casting… Ia uitați aici.


5.
Toc Toc (2017) ✭✭✭✭✩

Mai multe persoane cu TOC (tulburare obsesiv-compulsivă) se adună la cabinetul unui medic psihiatru. Acesta întîrzie de la aeroport, așa că grupul încearcă să se ajute singur. Urmează o explorare amuzantă a diferitelor obsesii ale pacienților și realizarea faptului că nimic nu este de nevindecat. Ia uitați aici.


4.
Three Billboards Outside Ebbing, Missouri (2017) ✭✭✭✭✩

Întregul film este un joc de putere și presiune psihologică între mama unei fete care a fost violată și arsă cînd mergea pe jos de acasă spre oraș și polițiștii din localitate. Scopul scenariului nu este să aflăm dacă se rezolvă cazul și este prins vinovatul, scopul este împăcarea: între mamă și autorități (și cei care sunt împotriva ei), dar și cu ea însăși. Mai multe personaje își găsesc liniștea și echilibrul pe parcurs. Ia uitați aici.


3.
Breathe (2017) ✭✭✭✭✩

Povestea modului în care a fost inventat și s-a răspîndit în lume scaunul pentru persoane cu handicap grav (cu sistem de respirație atașat). Dar, dincolo de partea tehnică și de modul în care erau tratați acești pacienți în anii ’60-’70, impresionează foarte mult relația dintre Robin și soția lui (Claire Foy din “The Crown”), cea care-și dedică viața îngrijirii lui. Ia uitați aici.


2.
The Shape of Water (2017) ✭✭✭✭✩

Celebrul “Frumoasa și bestia”, într-o nouă interpretare. Nu ne vom pune problema cum de exista ființa amfibie pe Terra, pentru că nu asta e esența filmului, ci compasiunea, întrajutorarea și iubirea ce pare imposibilă. Faptul că acțiunea este situată în timpul Războiului Rece nu face decît să adauge suspans. Ia uitați aici.


1.
Downsizing (2017) ✭✭✭✭✭

O idee năstrușnică, amuzantă și care-ți pune mintea să lucreze stă la baza filmului: ce-ar fi dacă oamenii ar putea fi micșorați, în așa fel încît să consume mai puțin spațiu și resurse naturale? Sigur, asta ar însemna 200-300 de ani, dar planeta oricum se stinge încet, încet. Povestea simplă este construită interesant și nu sunt atît de multe efecte speciale pe cît te-ai aștepta. Ia uitați aici.


::: Seria Am văzut trei filme :::

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.