Am văzut trei filme (IO, The Jews, The Ballad of Buster Scruggs)


(Timp estimat pentru citirea acestui articol: 1 min)

IO (2019) ✭✭✭✩✩

IO este satelitul lui Jupiter, acolo unde oamenii au construit o colonie, după ce Terra și-a epuizat resursele naturale. Sam este printre singurii oameni rămași pe Pămînt și ezită să plece cu ultimul transport spre IO pentru că încă trăiește cu amintirea tatălui. Sosirea lui Micah cu un balon cu heliu îi schimbă un pic opiniile. Este un SF minimalist, dar cu decoruri interesante. Păcat că scenariul n-are curaj și totul pică într-un sentimentalism îmbrăcat în artă și literatură. Ia uitați aici.


The Jews (Ils sont partout) (2016) ✭✭✭✭✩

Un film ironic, amuzant și critic. Este vorba despre evrei, evident și pelicula e împărțită în mai multe capitole care iau la puricat clișeele și mesajele antisemite binecunoscute: banii, rețeaua, Isus etc. Amuzant este că totul e povestit din perspectiva regizorului, care merge la psiholog săptămînal pentru a povesti despre… evrei! Ia uitați aici.


The Ballad of Buster Scruggs (2018) ✭✭✭✭✭

Excelentă această colecție de scurte povești din Vestul Sălbatic! Sunt pline de umor și ironie și abordează multe teme ale filmelor western: pistolarul fără egal, circarii, caravanele etc. Fiecare capitol are propriul stil, dar atmosfera este aceeași. Peisajele sunt nemaipomenite și personajele sunt bine conturate, deși este vorba de niște scurt-metraje puse cap la cap. Ia uitați aici.


::: Seria Am văzut trei filme :::


Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.