Am văzut 3 filme (1917, Blade Runner 2049, The Most Hated Woman in America)


(Timp estimat pentru citirea acestui articol: 1 min)

1917 (2019) ✭✭✭✭✩

Acțiunea este extrem de simplă, este vorba despre traseul plin de pericole a doi soldați, în Primul Război Mondial, prin No Man’s Land și pe linia frontului. Filmul este însă remarcabil la nivel tehnic, deoarece pare compus doar din vreo 3 planuri-secvență foaaarte lungi. De fapt, este meritul camerei de filmat Arri ALEXA Mini LF (cam 60.000 de dolari bucata), o cameră ușoară, extrem de performantă și care a putut fi agățată de oameni, macarale și obiecte din decor. Însă actorii s-au descurcat foarte bine tocmai datorită acestei tehnologii, care i-a obligat să adopte metode noi de joc.


Blade Runner 2049 (2017) ✭✭✭✩✩

Cu aceeași atmosferă întunecată, muzică sumbră și personaje tulburate, cum ne-a obișnuit prima parte, acest Blade Runner se focalizează pe aflarea adevărului în privința unui copil născut natural de un replicant. Am avut impresia că cele 160 de minute ale filmului au fost cam multe pentru povestea destul de simplă, dar important este să savurezi atmosfera, decorurile și efectele speciale.


The Most Hated Woman in America (2017) ✭✭✭✩✩

Scurtă biografie a lui Madelyn Murray O’Hair, cea care a fondat organizația Ateii Americani. Filmul începe cu răpirea ei și a copiilor ei, apoi este presărat cu flashback-uri, ceea ce poate fi un pic derutant la început. Din păcate, scenariul conține prea puține argumente pe care le-a folosit femeia pentru a încerca să separe biserica de stat în SUA și se focalizează pe relația ei cu familia.


::: Seria Am văzut trei filme :::

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.