Site-urile de turism: la ce să fii atent înainte să dai banii


(Timp estimat pentru citirea acestui articol: 3 min)

Un site legal care oferă servicii de turism ar trebui să aibă afișate datele de contact, să accepte plata cu card-ul, să nu aibă costuri ascunse care se adaugă la prețul total în momentul cînd faci plata și să afișeze sau să ofere clienților contractul de servicii.

Am mai scris pe vremuri la Trusted.ro despre cum verifici un site de turism care vinde online bilete și sejururi. Printre altele, spuneam atunci că o agenție de turism respectabilă:

1. Deține o licență valabilă emisă de Autoritatea Națională pentru Turism și o afișează pe site (sau precizează pe site numărul acesteia).

2. Deține o poliță valabilă privind asigurarea turiștilor în cazul insolvabilității sau falimentului agenției de turism.

3. Îți răspunde în timp util la e-mail sau la telefon. Este bine să ai un contact ne-intermediat cu un angajat al firmei de turism, înainte de a plasa comanda pe site.

Scamadviser.com oferă și alte indicii sau le detaliază pe cele de mai sus, ca să-ți dai seama dacă site-ul respectiv este legal sau încearcă să te păcălească și să-ți ia banii:

  • Contractul de prestări de servicii ar trebui să fie cel puțin afișat pe site, dar este recomandabil să fie trimis și prin e-mail clientului, după încheierea comenzii.
  • Dacă se promite pe site că agénții de turism au reduceri sau pot merge gratis în excursie, mai ales dacă însoțesc un grup, verifică de două ori aceste lucruri înainte de a rezerva.
  • Dacă se acceptă doar plata prin transfer bancar, nu e de bine. Asta înseamnă că oamenii din spatele site-ului nu vor să treacă prin verificarea necesară implementării plății prin card online.
  • Prețurile prea mici față de cele afișate de alte site-uri de turism pot fi un indiciu că acel site vrea doar să-ți ia banii. Compară ofertele înainte de a plasa comanda!

Vezi și în acest clip cîteva sfaturi:

Agențiile turistice online sunt un segment de comerț electronic care necesită mai multă vigilență din partea cumpărătorilor online decît cele tradiționale. Un test definitoriu consider că este verificarea opiniilor altor clienți despre acel site. Dacă ele nu există sau sunt preponderent negative, este un semnal de alarmă!

Citește și:
Cum verific un site de turism care vinde online bilete și sejururi
Cum ar trebui să-și prezinte oferta site-urile de turism (exemplul Airbnb)

Leave a Reply

avatar

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  Abonează-te  
Anunță-mă cînd apar