Am văzut 6 filme (Miss Fisher, El viaje de Keta, Radioactive, The Lobster, A Million Ways, Stan&Ollie)


(Timp estimat pentru citirea acestui articol: 3 min)

Unele servicii de streaming video amintite aici nu sunt disponibile oficial în România și veți avea nevoie de un VPN pentru a le accesa. 

Miss Fisher & the Crypt of Tears (2020) ✭✭✭✩✩

Un film care trebuie văzut pentru că… e cu Miss Fisher (Essie Davis). De la serialul TV la acest film de lung metraj, Miss Fisher rămîne aceeași detectivă fără frică, fermecătoare și iute la mînie. De data asta, investigația o poartă în Palestina, unde trebuie să stingă un blestem vechi de cîteva sute de ani. Decorurile și costumele sunt admirabile. Chiar dacă povestea este pe alocuri puerilă, vă recomand filmul!


El viaje de Keta (Tripping Thru Keta) (2018) ✭✭✭✭✩

Un film mexican despre droguri, foarte atipic. Filmul o urmărește pe Keta, pe traseul ei zilnic de dealer, dar și pe furnizoarea ei, pasionată de vlog. Sunt mai multe capitole, fiecare despre un drog, în care ni se explică efectele lui și apoi scene din viața consumatorilor drogurilor respective. Totul cu animație, multe efecte speciale, muzică psihedelică și tot tacîmul.


Radioactive (2019) ✭✭✭✩✩

Un film realizat de britanici și unguri despre poloneza Marie Sklodowska-Curie. Parcă cercetătoarea merita un efort mai mare. După ce filmul expediază în prima jumătate căsnicia și colaborarea ei cu Pierre Curie, totul devine o peltea în care sunt amestecate viața ei personală, flashback-uri și psihoze și, evident, lupta de a fi recunoscută pentru meritele ei, nu pentru faptul că a fost soția lui Pierre.


The Lobster (2015) ✭✭✭✭✩

Într-o societate distopică în care persoanele singure sunt arestate într-un hotel și obligate să-și găsească un partener în 45 de zile, se organizează vînători zilnice de “loner”-i. Dar nici în “Rezistență” nu e bine, pentru că acolo n-ai voie să flirtezi sau să iubești. Filmul este valoros mai ales la nivel vizual, deși bugetul nu a fost enorm. Iată dovada: Colin Farrell poate juca și roluri psihologice, nu numai de bătăuș.


A Million Ways to Die in the West (2014) ✭✭✭✭✩

Comedie situată în Vestul Sălbatic, pe la 1882, dar cu referințe culturale de secol XX și cu glume care fac aluzii la tehnologii și obiceiuri moderne. Ideea de bază este că nu era de trăit acolo și atunci, pentru că moartea te pîndea la fiecare colț de oraș. Seth McFarlane este foarte credibil cu jocul lui cu tentă “inocentă”.


Stan & Ollie (2018) ✭✭✭✭✩

Celebrii Stan și Bran sunt spre sfîrșitul carierei lor, dar încearcă să reaprindă flacăra succesului la public printr-un turneu în Marea Britanie și un film nou. În demersul lor, se lovesc de prejudecățile producătorilor de film și de uitarea publicului. Cuplul este însă atît de sudat încît reușește să treacă peste obstacole. Steve Coogan și John C. Reilly sunt foarte bine aleși pentru cele două roluri, iar asemănarea fizică este uimitoare. 


::: Seria Am văzut trei filme :::

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.