Am văzut 3 filme (Uncut Gems, Miss Americana, Dog Day Afternoon)


(Timp estimat pentru citirea acestui articol: 2 min)

Uncut Gems (2019) ✭✭✭✭✩

Hai că poate și Adam Sandler să joace un rol, nu doar să se prostească în comedii de 2-3 stele! În acest film, un bijutier evreu din New York trebuie să jongleze cu starea financiară precară permanentă, pînă cînd este confruntat cu cea mai mare provocare a vieții lui. Sigur, bani de apartament pentru amantă are, spre dezamăgirea soției și nedumerarea copiilor. Filmul este intens, nu ai clipă de respiro, ritmul este alert și decorul se schimbă des. Rolul lui Sandler este foarte bine conturat, ceea ce aproape că transformă filmul într-un studiu de personaj. 


Miss Americana (2020) ✭✭✭✭✩

Chiar dacă nu ați auzit de ea sau nu vă place Taylor Swift, tot merită să vedeți acest documentar care expune o poveste tipică pentru star system-ul american: o tînără talentată și pasionată de muzica country se lansează treptat la nivel internațional, propulsată de casele de discuri și de o industrie de marketing bine pusă la punct. Veți descoperi aici o cîntăreață muncitoare, care și-a impus de mică o etică a muncii și care se implică politic. Filmul dezvăluie noul single “Only the Young”, un cîntec despre dezamăgirea generațiilor față de regimul politic actual.


Dog Day Afternoon (1975) ✭✭✭✭✩

Pentru că tot am citit de curînd cartea lui Sidney Lumet, am zis să revăd unele dintre filmele lui, așa că am început cu acesta. Trei tipi dezorientați vor să dea o spargere într-o bancă din Brooklyn. Unul dintre ei renunță încă de la început, iar ceilalți doi constată că sunt încolțiți de poliție. Tînărul Al Pacino joacă admirabil într-un film cu doar 3-4 decoruri și multe dialoguri, dar cu o tensiune constantă și cu emoții diverse. Este un film la care te poți uita și din perspectiva studiului cinematografic. Și la acest film m-am mirat de imaginea extraordinar de bună și de mixul audio perfect, lucruri surprinzătoare pentru un film vechi pe peliculă.


::: Seria Am văzut trei filme :::

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.