SERIAL “The Nevers” (2021) ✭✭✭✩✩


(Timp estimat pentru citirea acestui articol: 3 min)

Este o poveste care urmărește un grup de femei (“the touched” sau metaumani) în epoca victoriană, care se trezesc cu abilități neobișnuite, dușmani nemiloși și o misiune care ar putea schimba lumea. Serialul este foarte dinamic, alert în dialoguri și cu accente steam punk care-ți vor aminti de “Wild Wild West” cu Will Smith.

Prima parte a serialului, formată din șase episoade, intră la HBO în 11 aprilie și după aceea la HBO Max. Partea a doua are tot șase episoade și apare la o dată ce va fi anunțată ulterior.

În primul episod, la trei ani după un eveniment inexplicabil, care le înzestrează brusc cu abilități extraordinare, Amalia True și Penance Adair lucrează împreună pentru a se proteja antipatiei larg răspândite față de “the touched”. Între timp, inspectorul de poliție Frank Mundi investighează o serie de crime ale unei ucigașe în serie, despre care se spune că a fost touched și este foarte periculoasă, numită Maladie.

Personajele sunt stranii și bine conturate prin personalitățile ce înglobează atât abilitățile extraordinare dobândite cât și trăsături moștenite din familie. Iată câteva:

  • Amalia True: cea mai iresponsabilă, spontană și ruptă psihologic eroină a Londrei din secolul al XIX-lea și un pericol pentru elita britanică. Este dedicată cauzei sale și nu refuză niciodată o băutură.
  • Lavinia Bidlow: o bogată susținătoare a celor „touched”, care conduce și The Orphanage, unde trăiesc multe dintre personajele principale.
  • Hugo Swan: un tânăr aristocratic pansexual, care deține un club privat și este specializat în șantaj.
  • Detectivul Frank Mundi: un polițist mare și dur, cu un puternic simț al moralei. Are o reputație de violență și alcoolism.
  • Lordul Massen: un fost militar și puternic susținător al Imperiului Britanic și foarte sceptic cu privire la oamenii cu puteri extraordinare.

În faza de dezvoltare a serialului, la Comic-Con 2018, scenaristul Joss Whedon a explicat:

“Ei nu se numesc așa [Nevers] în serial. Este un nume menit să evoce un fel de reacție la ciudățenia lor, la ceea ce este considerat nefiresc. Este ideea că nu ar trebui să fii niciodată așa, ei nu ar fi trebuit să existe niciodată. Ceva nu este așa cum ar trebui să fie și nu ai dreptul de a avea orice putere sau abilitate ciudată pe care o ai. Ideea asta, că unii oameni nu sunt în ordinea naturală, este fascinantă pentru mine. Este unul dintre acele lucruri negative pe care-l porți ca pe o insignă de onoare.”

Inițial, serialul trebuia să aibă zece episoade împărțite între cele două sezoane, dar s-a ajuns la 12. Serialul se dorește un urmaș demn al unor seriale celebre precum „True Blood”, „Game of Thrones” și „Watchmen”.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.