SERIAL „Mare of Easttown” (2021) ✭✭✭✩✩


(Timp estimat pentru citirea acestui articol: 3 min)

Serialul începe molcom. Ritmul lent probabil este pentru a-i descuraja pe cei care nu agreează genul polițist. Încă de la început, Kate Winslet este locomotiva care te face să rămâi în fața ecranului. Actrița are un joc credibil, implicat, care te va face să uiți de celelalte roluri ale ei din alte registre. Povestea se focalizează pe Mare, o detectivă din orășelul Easttown. Pe lângă dramele zilnice inerente meseriei ei, Mare trebuie să se lupte și cu niște demoni interni și să aibă grijă și de familia sa extinsă, care cuprinde și copilul fiului ei decedat, pe care vrea să-l țină deoparte de mama internată într-un ospiciu.

Serialul este plin de scene dramatice din prezent, care se adaugă dispariției bruște din trecut a unei fete din oraș, despre care mama ei încă face presiuni asupra poliției.

Serialul cu șapte episoade va începe să fie difuzat de HBO în 18 aprilie și va intra apoi la HBO Max.

Ce m-a deranjat cel mai mult a fost faptul că există prea multă durere. Nu e niciun personaj care să nu aibă ceva în trecut sau în prezent care-l face să fie șovăitor, închis în sine și dramatic. Până și detectivul detașat de la centru se destăinuie la un pahar de vorbă, la numai câteva zile de când ajunge în Easttown. Această dramă constantă este compensată oarecum prin povestea (sau poveștile) de dragoste care se înfiripă între Mare și un scriitor proaspăt mutat în oraș, dar și între ea și tânărul detectiv.

Am fost prevenit că trei dintre cele cinci episoade pe care le-am vizionat nu sunt finale; într-adevăr, sunetul, efectele vizuale și muzica mai aveau de lucru. Chiar și așa, atmosfera este bine creată și parcă devine și ea un personaj pe parcurs. Stilul filmului este un pic întunecat și-ți va aduce aminte de atmosfera încărcată și sumbră din romanele cu Sherlock Holmes ale lui Arthur Conan Doyle sau de stilul lui David Lynch.

Kate Winslet a discutat despre lucrul la serie în cadrul unui panel virtual la Television Critics Association 2021 Winter Press Tour, unde a menționat că a petrecut câteva luni cu departamentele locale de poliție din Pennsylvania, inclusiv cu cele din Easttown, PA, pentru a-și face rolul cât mai verosimil.

Cu o distribuție în mare măsură impresionantă și un scriitor extrem de talentat, este ușor să presupunem că „Mare of Easttown” este un serial de urmărit. Vehiculul Winslet amintește de alte serii de la HBO, cum ar fi „Sharp Objects” și „I Know This Much Is True”, dar își aduce propria marcă de mister captivant.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.