Am văzut trei filme (The Family, L’Emigrante, Nomadland)


(Timp estimat pentru citirea acestui articol: 1 min)

Unele servicii de streaming video amintite aici nu sunt disponibile oficial în România și veți avea nevoie de un VPN pentru a le accesa. 

The Family (2013) ✭✭✭✭✩

Tatăl mafiot este nevoit să-și mute familia periodic, din cauză că sunt incluși într-un program de protecție a martorilor. Când ajung într-un mic oraș din Normandia, lucrurile se precipită. Sunt multe momente amuzante și ironice, ba chiar un pic cinice. Robert de Niro într-un rol comic este admirabil. În mod paradoxal, nu sunt de abandonat nici scenele violente…


L’emigrante (1973) ✭✭✭✭✩

Dacă aveți chef de un film clasic, vă recomand această comedie cu Adriano Celentano. Aflat la prima tinerețe, Peppino merge din Italia în SUA, pentru a-și căuta tatăl emigrat cu mulți ani în urmă. Fără un ban în buzunar și naiv, tânărul intră în tot felul de încurcături, până ajunge în Mafia. Poante sunt destule, iar Celentano este amuzant. 


Nomadland (2020) ✭✭✭✩✩

O femeie care rămâne fără job-ul de la o mare fabrică pornește cu rulota la drum și îmbrățișează viața de nomad. Filmul, o combinație de creație artistică și documentar, ne arată o față necunoscută a Statelor Unite ale Americii. Întâlnirile lui Fern cu diverși oameni o îmbogățesc spiritual și o fac să învețe multe despre lume și societate. 

::: Seria Am văzut trei filme :::

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.