Am văzut șase filme (The Woman in the Window, Black Bear, A Private War, 8 Mile, Arkansas, Sleepers)


(Timp estimat pentru citirea acestui articol: 3 min)

The Woman in the Window (2021) ✭✭✭✩✩

Suspans este, actori interesanți sunt, muzică bună este… Cu toate astea, parcă lipsește ceva încât să transforme acest film într-un thriller fără cusur. Poate faptul că, la un moment dat, devine previzibil? Poate pentru că sunt vreo două “scăpări” în scenariu? Oricum, merită văzut pentru prestația actorilor, deși este posibil să ți se pară că ai mai văzut câteva filme pe aceeași idee, de la Hitchcock încoace.


Black Bear (2020) ✭✭✭✭✩

Este un film din acel tip: ori îți place, ori nu; nu prea există cale de mijloc. Povestea curge firesc până la un moment dat, când este reluată ca și cum ar fi un scenariu de film. Și este reluată iar, ca și cum s-ar turna atunci un film. La un moment dat, nu mai știi ce să crezi. De aia e bine să te lași purtat de val și să apreciezi atmosfera noir, povestea în tablou și prestația de zile mari a lui Aubrey Plaza.


A Private War (2018) ✭✭✭✭✩

Un film bun despre jurnalismul în zone de conflict. După ce a fost lovită de o grenadă în Sri Lanka, jurnalista Marie Colvin (jucată de Rosamund Pike) poartă un petic pe ochi, dar nu se lasă. Ea își sacrifică relațiile de iubire și, în timp, viața ei personală începe să se dezlănțuie pe măsură ce trauma la care a fost martoră își arată colții.


8 Mile (2002) ✭✭✭✩✩

Culmea, nu văzusem acest celebru film cu Eminem! Mi-au plăcut momentele de confruntare rap, dar rivalitățile dintre diverși membri ai diverselor bande mi s-au părut un pic ridicole. Tot cam trasă de păr este și situația precară a personajului principal, nevoit să lupte zilnic pentru un loc în societate.


Arkansas (2020) ✭✭✭✭✩

Despre lumea drogurilor, dar cu umor și ironie. Personajele sunt pitorești și pe ele se bazează tot filmul. Nici acțiunea nu este însă de neglijat și suspans există. Dinamismul filmului constă însă în răsturnările de situație pe care nu le anticipezi. 


Sleepers (1996) ✭✭✭✭✩

Un grup de băieți abuzați în școala de corecție se răzbună pe gardenii violenți, la mulți ani după ce au fost eliberați. Răzbunarea este metodică, plănuită în detaliu. Este de admirat tenacitatea și tactul cu care bărbații se înarmează pentru a-i pedepsi pe cei care i-au marcat pe viață.

::: Seria Am văzut trei filme :::

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.