Am văzut 6 filme (Traducătorii, Arctic, Marguerite, 600 de mile, I’m Your Woman, The Report) 1


(Timp estimat pentru citirea acestui articol: 3 min)

Unele servicii de streaming video amintite aici nu sunt disponibile oficial în România și veți avea nevoie de un VPN pentru a le accesa. 

Traducătorii (2019) ✭✭✭✩✩ 

Foarte interesant subiectul, bine pornit filmul, dar pe parcurs se pleoștește. Un grup de traducători din diverse limbi este închis într-un buncăr și puși să traducă un nou volum dintr-o serie a unui autor de renume mondial. Evident că tentația banului îi transformă pe majoritatea dintre ei și ceea ce trebuia să fie o tabără de creație se transformă într-un joc sinistru și violent.


Arctic (2018) ✭✭✭✩✩ 

Al admir pe Mads Mikkelsen și de aceea am vrut să văd filmul. Povestea începe brusc: eroul nostru s-a prăbușit cu un avion undeva în zona arctică și fiecare zi reprezintă o nouă luptă pentru supraviețuire și o nouă speranță că cineva îl va găsi și-l va salva. Ceea ce se și întâmplă într-o zi, dar operațiunea de salvare nu decurge cum ar fi trebuit. Este de admirat forța și energia de care el dă dovadă, mai ales când se confuntă cu o nouă provocare.


Marguerite (2015) ✭✭✭✭✩ 

Nu știam de regizorul Xavier Giannoli, dar este de urmărit. Marguerite este mare iubitoare de operă și organizează în conacul soțului ei spectacole intime de muzică. Problema este că ea are impresia că și ea are voce și ține cu tot dinadinsul să le arate și altora. Filmul este o comedie amară și te vei identifica de mai multe ori cu cei din anturajul ei care nu îndrăznesc să-i spună adevărul.


600 de mile (2015) ✭✭✭✩✩

Stilul de filmare și montaj îți vor aduce aminte de filmele românești din noul val. Arnulfo este un puștan mexican care, cu ajutorul prietenului său american, duce arme ilegal în Mexic, dar cochetează și cu traficul de droguri. În ecuație intră agentul Harris, care pică în plasa puștiului. Urmează o călătorie de 600 de mile în Mexic, timp în care cei doi dezvoltă o relație interesantă.


I’m Your Woman (2020) ✭✭✭✩✩

În timpul filmului și după, m-am tot gândit care e semnificația titlului. Pentru că da, este vorba despre soția unuia băgat în tot felul de fărădelegi, dar nu mi s-a părut că ea are de ales atunci când trebuie să fugă din calea unor “recuperatori”. Am vrut totuși să văd filmul pentru a urmări prestația lui Rachel Brosnahan, care mi-a plăcut în serialul “The Marvelous Mrs. Maisel”.


The Report (2019) ✭✭✭✭✭

Pelicula asta îți va da fiori pe șira spinării. Este vorba despre un raport comandat unui tânăr angajat de la CIA, despre modul în care au fost deținuți, interogați și torturați prizonierii musulmani, după 11 septembrie 2001. Vei constata că minciunile și secretizarea pot ajunge până la cel mai înalt nivel și că, atunci când vor, SUA pot mușamaliza orice nedreptate, oricât de mare ar fi ea.


::: Seria Am văzut trei filme :::


Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Un gând despre “Am văzut 6 filme (Traducătorii, Arctic, Marguerite, 600 de mile, I’m Your Woman, The Report)