Am văzut 3 filme de 5 stele (King of Comedy, Eastern Promises, Promising Young Woman)


(Timp estimat pentru citirea acestui articol: 2 min)

King of Comedy (1982) ✭✭✭✭✭

El nu are succes în comedie, deși are haz. Star-system-ul îl ignoră, în timp ce alți comedianți câștigă sume fabuloase doar pentru că lumea s-a obișnuit cu ei. Așa că personajul nostru principal trece de la urmărirea obsesivă a artistului său preferat la sechestrarea lui, doar pentru a obține câteva minute de atenție la televiziune. În acest film de Scorsese, De Niro este, evident, foarte credibil, iar Jerry Lewis, surprinzător de serios.


Eastern Promises (2007) ✭✭✭✭✭

Un alt exemplu că filmele mai vechi sunt mai bune, mai ales dacă le vezi cu detașarea celor câțiva ani trecuți și în mijlocul fenomenului de filme înțesate cu efecte speciale și actori îmbrăcați în costume caraghioase din tablă. Despre mafia rusă din Londra nu cred că am mai văzut vreun film, așa că acesta, cu Naomi Watts și Viggo Mortensen, a fost revelator. Dincolo de violența (pe alocuri prea grafică) inerentă, personajele sunt puternice, bine conturate și interacțiunile dintre ele sunt pline de sens.


Promising Young Woman (2020) ✭✭✭✭✭

Răzbunări ale femeilor am mai văzut eu prin filme, dar ca asta nu! Tipa asta e șucărită pe faptul că cea mai bună prietenă a ei s-a sinucis, în urma unor evenimente a căror victimă a fost. Așa că eroina noastră îi pe rând pe cei vinovați și le aplică pedepse. În afară de filmul foarte bun, căutați coloana sonoră pe Spotify, pentru că merită!


::: Seria Am văzut trei filme :::

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.